Četvorica negotinskih policajaca zadobilo je lake telesne povrede u vidu modrica, nagnječenja, ogrebotina i poderotina jer su dvojica pijanih mladića pružala fizički otpor prilikom privođenja i izjave. Protiv mladića, obojica stara po 22 godine i obojica iz Negotina, podnete su krivične prijave zbog krivičnog dela napad na službena lica u vršenj službene dužnosti.

-Početak sukoba dogodio se na Odeljenju hirurgije negotinskog Doma zdravlja. Jedan od dvojice osumnjilenih je sebi udario čašu o glavu, rasekao se, došao u bolnicu i hirurg ga je ušivao. U ordinaciju je ušao njegov drug, odnosno drugi osumnjičeni, i počeo da vređa lekare, psuje i snima ih mobilnim telefonom. Lekari su pozvali policiju, ali su mladići i organe reda počeli da vređaju. Nekako su ih umirili i poslali ih kućama – saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Kada su mladići napustili ordinaciju, dvojica policajaca su uzimala izjavu od lekara. Onda su kroz prozor videli kako pijani mladići sedaju u automobil, kreću, i udaraju u jedan parkirani auto. Policajci u krenuli su za njima i ubrzo ih zaustavili, i pozvali saobraćajce jer je došlo do povrede saobraćajnih propisa. Alkotestiranjem je utvrđeno da su obojica osumničenih u pijanom stanju.Dvojica policajaca i dvojica saobraćajaca pokušali su da uzmu izjave od njihh, ali su oni počeli da ih vređaju, nazivaju vulgarnim imenima i psuju najpogrdnijim rečima.

-Iznenada, jedan od mladića se zaleteo i pesnicom udario policajca u glavu. Od siline udarca, ovaj je pao. Policija je počela da ga savlađuje, on se opirao udarajući ih, a njegov drug je to iskoristio i počeo i on da udara organe reda. Nadležni su uspeli da ih dovedu u policijsku stanicu i tek tu počinje drama. Stavili su lisice dvojici pijanih mladića i oni su seli. Odmah su nastavili da vređaju, psuju, prete. Jedan od njih je počeo da udara glavom o sto. Prišao mu je jedan policajac, a ovaj ga je šutnuo dirktno u glavu – saznajemo nezvanično.

Jedan od mladića je pretio policajcu nazvavši ga imenom i prezimenom, uz to psujući grob njegove preminule majke. Sve pretnje upućene policiji bile su ’’ubiću te gde te vidim, zapamtićeš me, znam gde živiš naći ću te…’’.

Nakon pritvora do 48 sati, osumnjičeni su pušteni na slobodu.

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here