foto: negotin.rs

U okviru projekta ,,Zamena svetiljki u postojećem sistemu javnog osvetljenja na teritoriji opštine Negotin“ koji se realizuje u saradnji sa Nemačkom agencijom za međunarodnu saradnju i Švajcarskom razvojnom agencijom, održane su teoretske i terenske radionice za tehnički tim koji je direktno i indirektno vezan za održavanje javne rasvete.

Navedeni projekat predstavlja nagradu od 250.000 eura za ranije uspešno realizovan projekat unapređenja naplate poreza na teritoriji opštine Negotin. Nagradna sredstva su upotrebljena za instaliranje nove, ekološke LED rasvete u delu sistema gradske javne rasvete i javne rasvete u svih 38 sela opštine Negotin. LED sijalice, pored ekoloških, imaju i izuzetne ekonomske efekte, utičući na smanjenje troškova javne rasvete.

Radionice za tehnički tim, koje je održao diplomirani inženjer elektotehnike Saša Trujić, bile su prilika da lica angažovana na održavanju javne rasvete steknu potrebna znanja o ovoj inovativnoj tehnologiji i konsultuju se oko pojedinosti vezanih za održavanje LED rasvete.

Tehničkom timu su podeljeni i Priručnici za energetski efikasno ponašanje koji su takođe urađeni u okviru projekta ,,Zamena svetiljki u postojećem sistemu javnog osvetljenja na teritoriji opštine Negotin“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here