foto:negotin.rs

U osnovnoj školi „Stevan Mokranjac“ u Kobišnici, privode se kraju radovi na uređenju fasade, koji se zajedno sa radovima na sanaciji krova i zameni oluka finansiraju sredstvima iz budžeta lokalne samouprave. Radove su danas obišli Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i Dragan Berdić, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

„Ovo je jedna od najvećih investicija u obrazovanju u ovoj godini, za koju je iz budžeta lokalne samouprave izdvojeno 5.850.000 dinara. Radovi se izvode planiranom dinamikom i raduje me što će njihovim završetkom, učenici i nastavnici škole u Kobišnici imati bolje uslove za izvođenje nastave. Naš zadatak je da unapređujemo uslove života naših građana, kako u gradu, tako i u mesnim zajednicama i mi se trudimo da taj zadatak ispunimo.“ – rekao je Veličković prilikomposete školi u Kobišnici.

Anđelka Balanesković, direktorka škole u Kobišnici zahvalila je lokalnoj samoupravi što je prepoznala njihov problem i izdvojila sredstva za njegovo rešavanje.

„U našu školu se godinama nije ulagalo i mi smo zahvalni lokalnoj samoupravi što je uvažila naš zahtev i omogućila nam da radimo u boljim uslovima. Saniranjem krova i fasade i zamenom oluka, stvoreni su daleko kvalitetniji uslovi za rad, jer nećemo više imati problem sa prokišnjavanjem krova, sa starom i oronulom fasadom i olucima. Imamo planove i za narednu godinu, a tu pre svega mislim na uređenje mokrih čvorova i zamenu stolarije, ali će to svakako zavisiti od raspoloživih sredstava.“

Opština Negotin je, po rečima Dragana Berdića, člana Opštinskog veća opštine Negotin, zaduženog za obrazovanje, ove godine za osnovno i srednje obrazovanje izdvojila više od 140 miliona dinara, a raspodelom su obuhvaćene sve obrazovne institucije sa teritorije naše opštine.

“Za osnovno obrazovanje Opština Negotin je ove godine izdvojila 116.480.000 dinara, a za srednje 26.095.000. Od radova u školama pored tekućih u kobišničkoj školi i Negotinskoj gimnaziji u kojoj se uređuju toaleti, istakao bih uređenje fasade OŠ „12 septembar“ u vrednosti od 512.000 dinara,kupovina kotla za OŠ „Momčilo Ranković“ u Rajcu za šta je utrošeno 399.600, zamena stolarije u OŠ „Vuk Karadžić“ , 420.000. Javna nabavaka za sređivanje toaleta i Tehničkoj školi je u toku a na sastanku sa direktorima svih osnovnih i srednjih škola početkom ove nedelje razgovarali smo o prioritetima za iduću godinu. Za svaku školu ćemo izdvojiti po 300.000 dinara za izradu projektne dokumentacije.”

Osnovnu školu “Stevan Mokranjac” u Kobišnici trenutno pohađa 97 učenika od prvog do osmog razreda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here