foto:negotin.rs

Unapređenje rada Lokalne poreske administracije opštine Negotin kroz nabavku informacionog sistema za podršku administriranju fiskalnih formi u opštinskoj upravi naziv je projekta koji je u Opštini Negotin realizovan zahvaljujući Ministarstvu za državnu upravu i pokalnu samoupravu.

Pomenuti projekat omogućiće brže i kvalitetnijeg uvođenja e-uprave i savremenih informacionih tehnologija radi unapređenja i modernizacije rada organa jedinice lokalne samouprave, kao i tehničkih uslova za elektronsko povezivanje sa državnim i drugim organima i organizacijama.

foto negotin.rs

“Ove godine smo aplicirali kod Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu projektom koji se odnosi na unapređenje i osavremenjavanje rada lokalne poreske administracije i opštinske uprave. Reč je o IT sektoru u kome smo imali probleme. Realizacijom projekta, nabavkom, sanacijom i zamenom mreže i opreme problemi su rešeni. Zahvaljujem se Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave i Vladi Republike Srbije  koji su prepoznali značaj i pružili podršku u realizaciji koja iznosi preko 3 miliona dinara. Projekat je realizovan, oprema je stigla i već se koristi i mi smo tehnički povezani sa državnim organima i drugim samoupravama. Sistem je brži, efikasniji što će koristiti  i građanima“ istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

foto negotin.rs

Projektom su obezbeđeni informacioni sistem za podršku administranju svih formi u opštinskoj upravi koji će omogućiti realizaciju zahteva koje će postaviti jedinstveni sistem lokalnih samouprava, sanacija i dopuna mrežne infrastrukture i zamena zastarele opreme i obuka za korišćenje novog sistema za lokalnu poresku administraciju. Urađena kompletna mrežna infrastruktura, promenjeni su zastareli uređaji i dodavani novi korisnici, zamenjeni su ormani za mrežnu infrastrukturu i nabavljena oprema: 10 računara, 12 lap topova, 13 štampača, 8 monitora, 12 skenera i ostala prateća oprema. Vrednost projekta iznosi 3.143.450 dinara.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here