Ljubiši K.(72), iz sela Aleksandrovac kod Negotina, Viši sud u Negotinu izrekao je prvostepenu presudu od 16 godina zatvora zbog produženog dela obljube nad nemoćnim licem i trgovinom ljudima. On je na ovu jedinstvenu kaznu robije osuđen jer je najmanje pet godina svoju mentalno zaostalu pastorku B.V. (15) primoravao na seksualne odnose i podvodio je za novac.

Čim je uhapšen, Ljubiša K. je ispričao da nema ni trunke istine u optužbama. On se tokom saslušanja branio da on nije očuh, već otac maloletnice, zbog čega je urađena i DNK analiza.

Rezultati analize su pokazali da osuđeni Ljubiša nije ni u kakvom srodstvu sa devojčicom.

Urađeno je I veštačenje stanja svesti osuđenog I to u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu, I utvrđeno da je Ljubiša K. u potpunosti bio svestan svojih postupaka.

Ljubiša je 2013. godina počeo da živi sa mnogo mlađom ženom, koja je državljanka Bugarske, i njenom tada devetogodišnjom ćerkom B. V. Kada je devojčica napunila 10 godina, počela je seksualna tortura, pa je B. V. tek februara 2018.godine skupila hrabrost, otišla u policiju i prijavila očuha.

– Devojčica je u policiju došla preplašena. Kada je isprićala svoju životnu tragediju, prosto nismo mogli da verujemo. Kazala nam je da je očuh poslednjih pet godina primorava na seks i to od njene desete godine. Rekla je da je Ljubiša u poslednje tri godine primorava na seks i sa njegovim prijateljem N. M. koji živi u okolini Zaječara. Kazala je doslovce „Kad on dođe, Ljubiša mu uzme 100 evra i mene ostavi s njim da radi šta hoće“ – ispričala je tada devojčica.

Čim je uhapsila Ljubišu K., policija je  saslušala Ljubišinu nevenčanu suprugu koja je izjavila da nije primetila da njena ćerka trpi seksualno zlostavljanje.

– Njihovo domaćinstvo je vise nego skromno. Ljubiša je bio kovač i sad popravlja sekire, motike i kose, a njegova žena radi za nadnicu. Vole da popiju i on i ona – kažu meštani ovog sela.

  1. M. iz okoline Zaječara je u istrazi priznao da je Ljubiši davao novac da bi ga devojčica oralno zadovoljavala. N.M. se nagodio sa Tužilaštvom I on je pravosnažno  osuđen na godinu dana zatvora.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here