foto:negotin.rs

Vladimir Veličković, predsednik Privremenog organa Opštine Negotin i Miroslav Knežević, načelnik Borskog upravnog okruga u pratnji Dragana Mijucića, izvršnog direktora JKP „Badnjevo“ i Branke Bajčetić, predstavnika Ministarstva privrede obišli su Daničićevu ulicu u kojoj su počeli radovi na rekonstrukciji u vrednosti blizu 53 miliona dinara. Radove finansiraju Ministarstvo privrede i Opština Negotin.

Foto: negotin.rs

Prilikom obilaska Daničićeve ulice i uvođenja izvođača radova u posed, Veličković je istakao da se na rekonstrukciju ulica u ovom delu grada čekalo skoro desetak godina id a je siguran da će po završetku radova, građani biti zadovoljni. Milinkovu ulicu, koja se nadovezuje na Daničićevu, biće takođe uređena u narednom periodu, ali sredstvima iz budžeta opštine Negotin.

Foto: negotin.rs

“Opština Negotin je aplicirala projektom rekonstrukcije Daničićeve ulice, koji je Ministarstvo privrede prihvatilo i finansiraće deo u iznosu od 22.016.845,78, a lokalna samouprava preostalim 30.823.574,09 dinara. Inače kompletno sređivanje ove ulice iznosi sa PDV-om 52.840419,87 dinara. Nećemo pristupiti radovima u celoj ulici da ne bi otežali našim sugrađanima život u zimskom periodu kada nije realno završiti sve radove ali odradiće se postojeći kanal koji mora da se zatvori cevima što smo završili u prethodnoj ulici, kako bismo predupredili skupljanje vode i poplave. Dogovorili smo se da kanal sprovedemo cevima, kao što je već odrađeno u susednoj ulici, da bi protok vode mogao da se odvija normalno, da se ne skupljaju atmosferske vode koje otežavaju život meštana ovog dela grada. Završetak radova očekujemo na proleće. Nadam se da će građani biti zadovoljni novom saobraćajnicom.“

Foto: negotin.rs

Izvođač radova, preduzeće „Strabag“, uveden je u posao a planirano je da radovi u Daničićevoj ulici traju 90 radnih dana.

IZVORnegotin.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here