foto: 28jun.org

Milijana je teško bolesna, desni bubreg joj se potpuno otkazao, a levi je teško inficiran, ne može da priča niti da hoda samostalno. O Milijani se brine njena stara baka Leposova, kako ona ne može da hoda, priča niti da guta čvrstu hranu. Baka Leposava joj menja kateter na svakih pola sata, pasira i sprema jedinu hranu koju Milijana može da jede (plazmu i zlatni pek, supu), menja pelene i radi sve što može za nju.

Porodica živi od socijalne pomoći: Leposava ne prima ni penziju, već se prijavljuje za jednokratnu pomoć zbog svih troškova lečenja, koju joj nekad odobre, a nekad ne. Žive na planini, u zaseoku Durak, 40km od Kladova, gde živi mali broj domaćinstva, i malo čega ima. Žive u kući od blata, staroj 100 godina, gde nemaju ni kupatilo, ni veš mašinu. Leposava svakog meseca ide u Kladovo po katetere, gaze, sterilne rukavice i ostalu medicinsku opremu koju mora da kupi Milijani, ali da bi dobila ovo bez čega Milijana ne može da živi mora unapred da uplati novac apoteci, što nije uvek u mogućnosti da uradi.

Često se zajmi, i moli radnike u apoteci i lekare da joj daju bilo šta, kako bi mogla da se stara o Milijani. Zar i pored svih udaraca koje baka Leposava trpi čuvajući svoju unuku, ona mora da brine čak kako i da nabavi osnovne potrepštine za brigu o svojoj Milijani.

Život nije imao milosti prema ovoj devojčici, njena jedina nada smo mi i vi, nemojmo da je razočaramo, donirajte, promenite joj život.

Online Donations:
Credit Card: www.28jun.org/#donate
PayPal: www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:
Ime: 28. JUN
Dinarski racun broj: 265619031000037746
Devizni racun broj: RS35265100000018400660
Raiffeisen banka Srbije

izvor www.28jun.org

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here