3.5 C
Zajecar
utorak, mart 31, 2020
Naslovna Timočka krajina Majdanpek NESREĆA U RUDNIKU MAJDANPEK: Odron usmrtio rudara

NESREĆA U RUDNIKU MAJDANPEK: Odron usmrtio rudara

0
foto:zamedia

TOMISLAV Maksimović (62) radnik u Rudniku bakra „Majdanpek“ (RBM) iz sastava RTB „Bor“, poginuo je danas na radnom mestu, kada je na kontejner za kontrolisanje rada pumpi pala stena i ceo taj objekat odvukla u veštačko jezero na dnu rudokopa. Prema saznanjima „Novosti“, Maksimović je bio sam u trenutku nesreće.

 – Kao da je krenula lavina – ispričali su nam očevici. – Gomile stenja i kamenja, poput cunamija, obrušile su se na kontejner. Za tren oka sve je odletelo u veštačko jezero na dnu rudnika.

„Kućica“ je odmah nestala u vodi koja je na pojedinim mestima dubine do deset metara.

– Zbog nepristupačnog terena niko nije mogao ni da siđe dole da vidi ima li nade da je Maksimović kojim slučajem preživeo – dodaju naši sagovornici. – Očekujemo dolazak ronilaca koji će, nadamo se, da izvuku Tomislava.

U rudnik je odmah stigla policija, a ubrzo i rudarska inspekcija. Do zaključenja ovog broja nije bio poznat uzrok tragedije u kojoj je stradao Tomislav Maksimović iz majdanpečkog sela Blizna.

Prošle godine, baš na Dan rudara, u RBM je poginuo Dejan Miljković (48), radnik niške firme „Erozija“. On je nastradao kada ga je stranica kamiona udarila u glavu, od čega je podlegao povredama. U RBM je poginuo i Radoš Ristić (57), iz Blaca, koji je propao kroz pod u majdanpečkoj flotaciji i preminuo na licu mesta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here