Nikodije Božinović i Mirjanom Inđić

Viši sud u Negotinu doneo je nepravnosnažnu presudu po kojoj se na kaznu zatvora od 15 godina osuđuje Nikodije Božinović(61) iz Kladova jer je aprila prošle godine ubio sa više udaraca čekićem u glavu svoju nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić(35).

Da podsetimo, Nikodije Božinović , poznatiji kao Kokan, ubio je na Veliki petak prošle godine svoju nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić udarcima čekića u glavu, a zatim popio bensendine pokušavajući da izvrši samoubistvo.

Nesrećna žena preminula je na licu mesta.

– Njih dvoje živeli su zajedno sa Mirjaninim sinom tinejdžerom u iznajmljenoj kući u Timočkoj ulici. Pre oko mesec dana Kokan se preselio u svoj tek kupljen stan u naselju Palestina, njih dvoje su počeli da žive odvojeno, ali su se još uvek viđali – kazali su meštani nakon ovog zločina.

Mirjana je radila u pekari „82’“ i u istoimenom restoranu, uz to je i čistila po kućama da bi zaradila neki dinar preko. Bila je izbeglica iz Hrvatske i imala hrvatski pasoš.

Mirjana je tok kobnog jutra otišla u stan kod Nikodija, došlo je do svađe oko rastanka, on je dohvatio čekić i dva puta je svom silinom udario u glavu.

– Kokan iz prvog braka ima dve ćerke, a tog jutra je njegov zet, po dogovoru, trebao da mu priključi antenu za TV. Zet je došao do stana sa opremom, ali je bio zaključan. Zvao je Kokana na telefon, ali se ovaj nije javljao. Onda je pozvao svoju suprugu, Kokanovu ćerku, da donese ključ od stana. Ušao je unutra i imao šta da vidi! Mirjana je u lokvi krvi ležala na podu, lobanja joj se bila otvorila, a pored nje je bio krvavi čekić. Kokan je bio zavaljen u krevetu, bez svesti, jer se nagutao bensendina – kazale su tada komšije.

Hitna pomoć je brzo zbrinula Božinovića. U istrazi je priznao.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here