Nikodije Božinović i Mirjana Inđić, foto:FB

Više javno tužilaštvo u Negotinu zatražilo je da se Nikodiju Božinoviću (61), iz Kladova, koji je aprila prošle godine ubio nevenčanu suprugu Mirjanu Inđić (36) sa više udaraca čekićem u glavu, izrekne kazna od 15 godina zatvora.

UBISTVO SE DOGODILO POČETKOM APRILA PROŠLE GODINE

Nikodije Božinović (60), zvani Kokan, iz Kladova, ubio je, sa dva udarca čekićem u glavu svoju bivšu devojku Mirjanu Inđić (36). Zločin se desio u ubičinom stanu u kladovskoj Ulici Njegoševa br. 13.

Nezvanično, Božinović i Inđićeva su nedavno raskinuli dugogodišnju vezu. U međuvremenu, Mirjana je počela da se zabavlja sa drugim čovekom. To je, po svemu sudeći, bio i motiv da je Nikodije ubije.

-U petak je Nikodije pozvao Mirjanu u svoj stan – kaže izvor iz istrage. Ona je, ne sluteći ništa, otišla.

Međutim, došlo je do svađe. Mirjana je Nikodiju kazala da ne želi više da bude sa njim i da ima drugog. Krenula je ka vratima, ali ju je Nikodijević sustigao i pokušao da je spreči da izađe.

-U besu, Božinović je dohvatio čekić i dva puta udario Mirjanu u glavu – nastavlja naš sagovornik. – Žena je pala na pod, a Nikodije je shvatio da ju je ubio.

Zgrada u kojoj je ubijena Mirjana
Zgrada u kojoj je ubijena Mirjana

Nakon zločina, Božinović je popio gomilu lekova za smirenje, želeći da na taj način presudi sebi.

Budući da je imao ključ od stana, Božinovićev zet je ušao unutra i tu, na podu, oblivenu krvlju, ugledao Mirjanu. Kraj nje je bio čekić kojim ju je Nikodije ubio.

-U drugoj sobi, zet je na krevetu, onesvešćenog od lekova, pronašao Nikodija. Odmah je pozvao policiju, koja je ubrzo, zajedno sa lekarima, stigla na lice mesta – kaže naš sagovornik.

-Čim je malo došao k sebi, Nikodije je priznao da je ubio Mirjanu – dodaje naš izvor. Nakon toga, upućen je na dalje lečenje u Beograd.

Mirjana je, inače, rođena u Hrvartskoj, odakle je sa roditeljima, kao mala, pobegla pred akcijom ’’Oluja’’. Put ju je odveo u Kladovo gde je radila u jednoj pekari. Iza sebe je ostavila dva maloletna deteta. Nikodije Božinović je bio razveden.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here