Odgovor Ministarstva na zahtev za smenu direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog

0
foto: privatna arhiva

Ministarstvo privrede Srbije saopštilo je da je plan da se do kraja godine objavi javni poziv za angažovanje profesionalnog menadžementa u kompaniji RTB Bor.

To ministarstvo je, povodom zahteva Sindikata pravosuđa Srbije za smenu direktora RTB Bora Blagoja Spaskovskog, podsetilo da je Privredni sud u Zaječaru usvojio 6. i 7. jula 2016. godine unapred pripremljeni plan reorganizacije za RTB Bor Grupa.

„Ovaj plan, pored načina izmirivanja obaveza između preduzeća i poverioca, rokova otplate, izmene rokova dospeća kredita i kamatnih stopa, otpis dugova i zateznih kamata, konverziju potraživanja u kapital države, racionalizaciju broja zaposlenih, predviđa i uvođenje profesionalnog poslovodstva“, navodi se u saopštenju.

Sindikat pravosuđa Srbije pozvao je Vladu da smeni generalnog direktora RTB Bor Blagoja Spaskovskog zbog medijskog nastupa u kome je kako se navodi, optužio sudiju Jasminu Isakov da nezakonitim odlukama nanosi štetu i ruši ugled tog preduzeća.

Sindikat je u saopštenju ocenio da je generalni direktor RTB „obmanuo javnost“ kada je u emisiji Televizije Bor „pokušao da prebaci odgovornost za svoje nezakonito poslovanje na sudiju Jasminu Isakov“.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here