foto:radiomagnum

U crkvenoj porti u Koprivnici kod Zaječara minulog vikenda održan je 19. Sabor narodnog besedništva “Dani Adama Bogosavljevića”, u znak sećanja na narodnog tribuna koji je rođen u ovom selu. Cilj smotre je očuvanje tradiconalne kulture u sferi amaterskog narodnog stvaralaštva.

Adamove dane otvorio je gradski većnik za kulturu Vujadin Milošević koji je izrazio nadu da će ova manifestacija biti očuvana i unapređena.

Meštani Koprivnice i brojni gosti uživali su u zdravicama, besedama kao i pesmi i igri članova Kulturno -umetničkih društava „Adam Bogosavljević” iz Koprivnice, „Gradec” iz Gradskova, „Penzioner“ iz Zaječara, „Milenko Stojković“ iz Kličevca kod Požarevca i „Branko Ćopić“ iz Majura kod Jagodine.

Smotri je prisustvovao i predstavnik Saveza amatera Srbije Zoran Kostić, koji će naknadno saopštiti odluku o eventualnom učešću nekog od pomenutih kulturno – umetničkih društava na državnim manifestacijama izvornog narodnog stvaralaštva.

Organizatori 19. Dana Adama Bogosavljevića su Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović” i Mesna zajednica „Koprivnica”, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here