foto:eparhija-timocka

Preosvećeni Episkop timočki g. Ilarion održao je 13. aprila 2018. godine sastanak sa direktorima srednjih i osnovnih škola negotinske opštine. Prisustvovala je i načelnica Školske Uprave g. Jasna Vasić, direktor eparhijske Kancelarije za veronauku i informisanje protonamesnik Zoran Golubović, koordinator za Versku nastavu Eparhije timočke protojerej mr Igor Ivković i arhijerejski namesnik negotinski protojerej Zoran Jović. Episkop je prijem upriličio u konaku manastira Bukovo.

U toku sastanka vladika se upoznao sa trenutnom situacijom u školama, gde je evidentno smanjenje broja učenika pogotovo u seoskim sredinama, pa je broj prvaka svake godine sve manji. Tema razgovora je bila i kvalitet i uspeh verske nastave, analiziran je dosadašnji rad i uslovi rada veroučitelja, kao i problemi sa kojima se susreću. Potvrđeno je da pojedini veroučitelji imaju izuzetan doprinos u unapređenju nastavno – obrazovnog programa. Njihova saradnja sa nastavnicima ostalih školskih predmeta je uspešna.

Cilj sastanka je uspostavljanje što bolje saradnje Eparhije timočke i školskih ustanova, kako bi u zajedničkoj saradnji ostvarili još bolje razulatate u vaspitanju i obrazovanju dece, jer su vera i tradicija neodvojivi deo baštine svakog naroda i čvrst temelj budućim naraštajima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here