OPŠTINSKA IZBORNA KOMISIJA PROGLASILA JE POBEDU LISTE “ALEKSANDAR VUČIĆ- ZATO ŠTO VOLIMO KLADOVO”

0

Opštinska izborna komisija proglasila je pobedu liste “Aleksandar Vučić- Zato što volimo Kladovo” jer je na lokalnim izborima u Kladovu dobila podršku 5672 ili 61,33 odsto građana koji su glasali na 31 biračkom mestu u gradu i selima te opštine, a to je dovoljno za 18 od ukupno 28 mandata koliko broji saziv SO Kladovo.

Lista “Ivica Dačić SPS-Jedinstvena Srbija Dragan Marković Palma” osvojila je 9 mandata jer je dobila poverenje je poverenje 2863-oje gradjana ili 30,96 odsto izašlog biračkog tela.

U svom prvom samostalnom izlasku na lokalne izbore lista “Milan Krkobabić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije – I Kladovo je Srbija” dobila je podršku 511 birača ili 5,25 odsto, a to je dovoljno za 1 mandat.

Na lokalnim izborima izborima u Kladovu cenzus od 5 odsto nije prešla liste dr Vojislav Šešelj jer je dobila 202 glasa ili 2,07 odsto.

Glasanje na 31 biračkom mestu u opštini Kladovo obavljeno je u skladu sa Zakonom na regularan način pa do isteka zakonskog roka Opštinskoj izbornoj komisiji niko nije podneo prigovor jer nisu uočene nepravilnosti koje su mogle da utiču na tok i krajnji ishod izbornog postupka naglasio je na konferenciji za novinare dipl. pravnik Vasa Jovanović predsednik Opštinske izborne komisije.

Naredni korak je konstituisanje SO Kladovo,na sednici koja će biti održana u zakonom predviđenom roku.

Sve liste liste zajedno su za 28 odbornika nominovale 94 kandidata

PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here