foto:negotin.rs

Dom Kola srpskih sestara u Negotinu obnovljen je nakon skoro vek postojanja donacijom organizacije „Naši Srbi“ iz Čikaga

U subotu 22. juna 2019. godine Preosvećeni Episkop timočki g. Ilarion osveštao je prostorije obnovljenog Doma Kola srpskih sestara u Negotinu. Sasluživali su arhimandrit Kozma iguman manastira Bukovo, protojerej-stavrofor Radivoje Panić sveštenik hrama Svetog Save u Beogradu, negotinski sveštenici protojerej-stavrofor Ranko Jović, protojerej Milan Radović, jerej Marko Pajčin, đakon Uroš Pamučar sekretar EUO i jerođakon Ilija (Jovanović).

Počasni gost bila je predsednica humanitarne organizacije „Naši Srbi“ iz Čikaga g. Keti Fenslou, koja se bavi humanitarnim radom dugi niz godina i učestvuje u mnogim akcijama širom Srbije, a posebno na Kosovu i Metohiji. Ona je došla sa svojim bliskim saradnicima g.Mirom i g.Zoranom Gušićem i amerikankom g. Linom Svilar. U Negotin su stigli sa ocem Radivojem Panićem upravo nakon posete Kosovskim enklavama.

Pored mnogobrojnih gostiju, svečanosti su prisustvovali g. Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin i njegovi saradnici Merlina Selenić, zamenica predsednika opštine i Tatjana Panić, član opštinskog veća.

Vladika je u svom obraćanju izrazio zahvalnost svim članicama Kola i predsednici Aleksandri Petrović, koje su i u teškim vremenima smogle snage da organizuju brojne humanitarne akcije proteklih godina, iako nisu imale svoje prostorije. Posebnu zahvalnost uputio je g. Keti Fenslou i njenom timu humanitaraca, bez čije pomoći Dom Kola ne bi bio obnovljen. Zahvalio je i predstavnicima lokalne samouprave, koji su primereno svojim mogućnostima pomagali rad ovog humanitarnog udruženja. Blagoslovio je dalji uspešan rad i poželeo da se Kolu pridruži još više novih članica kako bi se predviđene aktivnosti uspešno ostvarile u budućem periodu.

Predsednica Kola g. Aleksandra Petrović uručila je zahvalnice donatorima i prijateljima koji su pomagali rad članica Kola i zahvalila svima koji su svojim dolaskom uveličali današnju proslavu.

U prostorijama Doma upriličena je izložba fotografija, koja je podsetnik kako je tekao put renoviranja zgrade Doma u proteklom periodu do danas.

Priređen je i koncert povodom današnje proslave koji su izveli hor Sabornog hrama Svete Trojice, dečiji horovi „Vivak“ i „Klasje“.

Članice Kola veruju da će Dom Kola srpskih sestara postati istinski dom za sve one kojima je pomoć potrebna.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here