foto:pixabay

Pretražujući internet, naišli smo na zanimljivu pričicu o lavu koji je imao svoju kompaniju. Neodoljivo nas je podsetila na jednu situaciju koja se može videti u Srbiji, pa smo odlučili da je podelimo sa vama.

„Otvorio lav novu firmu i zaposlio magarce da rade. U prvo vreme, sve je išlo super. Lav rukovodio, magarci radili i firma se razvijala.

Posle nekog vremena, lav je uvideo da ima mnogo novca, ali da nema slobodnog vremena, pa ja zato rešio dazaposli menadžera. I zaposli on medveda kao menadžera koji će rukovoditi firmom.

Kao profesionalni menadžer, medved je tražio razne izveštaje da bi mogao bolje da upravlja firmom. Tako je sada lav uživao, medved rukovodio, a magarci radili svoj posao i pisali izveštaje za medveda.

Posle nekog vremena, medved zaključi da suviše vremena provodi analizirajući izvestaje, pa zaposli vuka kao zamenika, čiji ce posao biti da pravi analize i da šalje sažeti izveštaj medvedu.

Da bi pokazao medvedu koliko je on vredan, vuk je uveo nove izveštaje. Sada su magarci pored redovnog posla i starih izveštaja dobili i nove izveštaje da popunjavaju, što ih nije činilo srećnim, pa su počeli da gunđaju, a morali su i da ostaju duže da bi završili sve izveštaje.

Medved je video da moral u firmi opada, pa je zaposlio lisicu da to unapredi. Lisica je sprovela razne ankete, organizovala kurseve i razne događaje i skupove za podizanje morala u firmi. Magarci su sada već otvoreno pokazivali nezadovoljstvo jer su imali sve više posla.

U isto vreme, lav je primetio da profit u firmi opada, pa je pozvao medveda na sastanak, na kojem su odlučili da otpuste pola magaraca kako bi smanjili troškove“.

Svaka sličnost sa životinjama, ali i ljudima, je slučajna!

 

IZVORstill
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here