foto:mondo

Ako majka u Knjaževcu rodi treće dete, opština daje pomoć od 480.000 dinara, i to u 24 mesečnih rata. To znači da će dete do svoje druge godine svakog meseca dobijati po 20.000 dinara!

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, foto:radiomagnum

-Za prvorođeno i drugorođeno dete dajemo jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 35.000 dinara, a za trećerođeno jednokratnu pomoć od 100.000 dinara plus 480.000 u mesečnim ratama. U cilju poboljšanja nataliteta u svi knjaževački osnovci dobijaju besplatnu užinu, kao i besplatne udžbenike za svako treće, četvrto i peto dete u prodici. U školu, sa besplatnim knjigama, idu i učenici iz socijalno ugroženih porodica – kaže nam Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Svake godine, Osnovne i Srednje škole organizuju besplatnu pripremnu nastavu za upis u srednje škole i na fakultete. Na taj način, pomaže se i roditeljima a i učenicima kako bi što uspešnije nastavili školovanje i upisali se u željene škole i na izabrane fakultete.

U Domu učenika Srednjih škola, učenici sa teritorije opštine imaju besplatan smeštaj, kao i oni koju dolaze iz drugih gradova da bi upisali jednu od dve knjaževačke srednje škole.

Iako opština Knjaževac spada u slabo razvijene opštine sa budžetom od oko 1,2 milijarde dinara, za podsticaj rađanja ove godine planirano je da se izdvoji 12 miliona dinara plus sredstva za lečenje deca, koja se izdvajaju po potrebi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here