foto:zamedia

Boljevački vatrogasci su na starom regionalnom putu izmedju Boljevca i Zaječara spasili ženu sa detetom koja je ostala zarobljena u zavejanom automobilu, u smetu visokom skoro jedan metar.

Povratak sa šestogodišnjom ćerkom sa klinike u Beogradu 22. marta, Slađana Trailović iz sela Osnić kod Boljevca dobro je zapamtila. Zbog mećave i vetra, njen „jugo“ našao se u smetu.

„Vetar je duvao, nanosi su bili strašni, dete plače u kolima. Baš je bilo jezivo“, kaže Slađana Trailović iz sela Osnić.

Automobil se kretao iz Boljevca prema selu Osnić i sve bi bilo u redu da smetovi nisu bili toliko veliki, pa je žena shvatila u jednom trenutku da će ostati na putu. Pozvala je policiju, potom su brzo stigli vatrogasci-spasioci.

„Sam tok evakuacije izgledao je vrlo jezivo, zbog velikog vetra i velikih nanosa. Nanosi su bili preko jednog metra“, objašnjava Toplica Radojčić, komandant vatrogasnog odeljenja u Boljevcu.

Ove zime u zaječarskom okrugu Sektor za vanredne situacije intervenisao je dvadesetak puta u sličnim situacijama.

„Najčešće je bila dostava hrane, dostava lekova, poput transfuzije krvi, poput dijalize i tako nešto slično, gde nisu mogle ekipe Hitne pomoći da stignu, tako da smo i to radili“, ističe Branislav Matić, komandant Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru.

Pripadnici Sektora za vanredne situacije obučeni su za ovakvo delovanje, a stanovništvu, kada se nađe u nevolji, oni dođu kao pravi spasioci.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here