Ivan Melenković, foto:Alo

Policajac pokrao policiju! Ukrao je dva kilograma zaplenjenog heroina iz metalne kase u kojoj se čuva zaplenjena droga.

Policajac Ivan Melenković (34), zaposlen u Policijskoj upravi u Boru, uhapšen je juče zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio tešku krađu tako što je iz metalne kase, u kojoj se čuvaju oduzeti narkotici, ukrao oko dva kilograma zaplenjenog heroina i neopaženo ga izneo iz zgrade policije!

Njega su uhapsili pripadnici Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije i Policijske uprave u Boru u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru.

U istoj akciji uhapšeni su i D. S. (25) iz Bora i S. S. (32) iz Novog Sada, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Kolege uhapšenog policajca juče su bile bukvalno zgranute:

Policija, Bor

Policija, Bor, Foto: Zamedia

– Nikada ne bismo kazali da je on sposoban za takvo delo! Nije radio kao policajac u uniformi, već je bio zadužen da održava vozni park. Kada bismo, recimo, dobili novo vozilo, on je bio taj koji ga je prvi isprobavao. Bio je zaštićen kao beli medved jer je, navodno, u kumovskim odnosima sa jednim od bivših načelnika borske policije, koji se oženio sestrom poznatog političara – kažu kolege uhapšenog.

Do sada nije zabeležena krađa zaplenjenog heroina iz sefa Policijske uprave.

– Najcrnje je što je taj heroin ukraden pre više od šest meseci, a niko u policiji Bor to nije primetio! U akciji novosadske policije, u decembru prošle godine, u stanu tada uhapšenog Ž. R. pronađen je deo ovog heroina, tačnije 302 grama. Velika je verovatnoća da je I.nM. imao jednog ili više saučesnika među pripadnicima Policijske uprave Bor – kaže se u policijskom saopštenju.

Policijska uprava Bor biće maksimalno pročešljana. Svoj trojici uhapšenih određen je pritvor do 48 sati, a danas će biti saslušani u Višem tužilaštvu u Zaječaru.

Drogu prodao za 2.000 evra, brani se ćutanjem

Policijski službenik sumnjiči se da je sav heroin prodao S. D. iz Bora za 2.000 evra. Kako nezvanično saznajemo, on je bio praćen nekoliko meseci. – Pretpostavlja se da je S. D. zaradio mnogo više, jer je kilogram heroina, posredstvom S. S. iz Novog Sada, prodao za 4.000 evra muškarcu (27), čije se ime ne navodi. Za sada, osumnjičeni se brani ćuti – saznajemo nezvanično od izvora bliskih istrazi.

 

Imao ključ od sefa?

Sef u kome se čuvaju svi zaplenjeni narkotici nalazi se u podrumu zgrade policije. Narkotici su u zasebnim kesama, sa natpisima o količini, datumu hapšenja i sličnim podacima. – Naša osnovna pitanja su: kako je došao do ključa sefa i kako je izneo heroin iz zgrade policije. Nije to 200 grama, to su dva kilograma heroina! Samo nekoliko inspektora ima ključ od sefa. Tačno se zna kada sef može biti otvoren i uvek su prisutna najmanje dvojica policajaca. Sef nije obijan, videli bi se tragovi makar ogrebotina. Ne može ga obiti amater, ostala bi barem ogrebotina na metalu. Zgrada policije je pod kamerama. Za sada se ne zna da li su sačuvani snimci od pre nekoliko meseci – navodi naš izvor.

 

IZVORalo.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here