Da je odmor dobar za dušu i telu to je već svakome poznato. Na vama je samo da odaberete gde ćete se ovoga leta uputiti, u zavisnosti od budžeta, želja, mogućnosti i onoga šta vam prija.

Ako se uputite u pravcu mora, onda morate znati kakve blagodeti more ima za vaše telo i dušu.

Morska voda sadrži vrlo važne životne elemente: magnezijum, natrijum, kalcijum, silicijum, kalijum, pa čak i srebro i zlato, a sadrži i alge. Alge se već odavno smatraju  izvorom lepote i zdravlja. One leče vašu kožu od ekscema, uklanjaju celulit, jačaju imunitet.

Morska voda pročišćava vaše disajne puteve. Ako bolujete od astme i bronhitisa ona će vam doći kao melem na ranu.

Sunčanjem ne dobijamo samo lep ten, već upijamo i potrebne količine D vitamina, koji igra ogromnu ulogu u očuvanju našega zdravlja. Štiti nas od raka i multiple skleroze, a da bi ga najbolje upili sunčajte se ujutro i predveče kad je sunce blago, jer kreme za sunčanje sprečavaju kožu da stvara ovaj vitamin.

More nas oslobađa stresa. Nagomilan stres tokom godine ovde se vrlo brzo neutrališe. A za to su zaslužni talasi, vetar, i sunce, ali i magnezijum kojim obliluje morska voda.

Morski vazduh je bogat negativnim jonima koji podstiču duboko disanje, a otklanjaju i nesanicu, leče depresiju, glavobolju, umor i poboljšavaju koncetraciju.

Morska voda podstiče čišćenje organizma i kupanjem u njoj izbacujete sve štetne materije. Ona pročišćava kožu, leči eksceme, dermatitis i psorijazu.

IZVORopanak.net
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here