Ilustracija, foto:pixabay

***Đorđe Milošević je zbog toga “što je mrtav“ ostao bez važećih dokumenata, nije primao penziju, niti je mogao da ide kod lekara po lekove, a srčani je bolesnik sa tri bajpasa i ima dijabetes. Za dokazivanje da je živ, trebalo mu je 3 meseca…***

U Osnovnom sudu u Novom Sadu ponovo će se utvrđivati kako je došlo do greške da Novosađanina Đorđa Miloševića (80), Klinički centar Vojvodine (KCV), 19. januara 2018. proglasi mrtvim, jer je Apelacioni sud u Novom Sadu u celosti ukinuo prvostepenu presudu i naložio da se suđenje ponovi.

Takva odluka doneta je jer je, kako su obrazložili, pogrešno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje. Zbog toga se slučaj vraća na ponovno suđenje, a glavna rasprava je zakazana za 1. novembar.

Prvostepenom presudom, sud je obavezao Klinički centar Vojvodine da penzioneru, umesto pola miliona dinara, koliko je on tražio na ime povrede ugleda i časti, isplati 300.000 dinara, i da snosi troškove sudskog postupka. Zdravstvena ustanova se, međutim, žalila na tu odluku, a Apelacioni sud je ukinuo presudu.

Da se administrativnom greškom više ne vodi među živima, vremešni penzioner je saznao tek nekoliko meseci kasnije, kada je želeo da registruje automobil i za taj posao angažavao agenciju.

Kada je počeo da istražuje o čemu je reč, u matičarskoj službi je saznao da je u knjigu umrlih upisan na osnovu potvrde o smrti iz KCV. Zbog toga je ostao bez važećih dokumenata, nije primao penziju, niti je mogao da ide kod lekara po lekove, a srčani je bolesnik sa tri bajpasa i ima dijabetes. Za dokazivanje da je živ, trebalo mu je 3 meseca.

Pravni zastupnik KCV je izjavio da je potvrda o smrti Đorđa Miloševića izdata na osnovu informacije iz Centra za socijalni rad.

Povodom ovog slučaja, KCV je posle objavljivanja u medijima, avgusta 2018. godine saopštio da je u januaru te godine u toj zdravstvenoj ustanovi hospitalizovan pacijent istog pola, imena i prezimena, a bez dokumenata na osnovu kojih bi se utvrdio njegov identitet.

Od nadležnih organa su, kako su izjavili, dobili podatke da je reč o Đorđu Miloševiću sa identifikacionim podacima o toj osobi (JMBG i adresa stanovanja).

2 KOMENTARA

 1. АКО МЕ СЕЋАЊЕ НЕ ВАРА, СЕЋАМ СЕ И БОЉЕГ

  Некада су стада оваца били по ливадама, а данас стада су на митинзима будућности и ТВ екранима. Слушају и гледају, а шта виде? Да, виде лаж данас, лаж сутра итд. Наша земља никада није личила на пустињу, али је оаза криминалу, тајкунизму, хвалоспевима и бајколажима. Сећам се када четвртину радноспособног становништва било незапошљено, а сада нема кога да запосле. Оваквим садашњим бајкама се не сећам да су некада егзистирале, сада су “стварност”? И још:

  ♣ Да нису успеси спортиста, само би слушали хвалоспеве и бајколажи власти и ништа мање и ништа више.
  ♣ Наши политичари стекли су такав углед као да су из лозе Барона Минхаузена.
  ♣ Пишем афоризме о актуелним политичарима, а још нису ме оптужили за плагијат.
  ♣ Препоручује се београђанкама и београђанима, да пре неко крену на улицу Скадарлија и Трг репубилике или иду боси или осигурају своје ноге, да бар наплате оштету
  ♣ У владајућој странци СНС чланови имају свој принцип рада “свако нађе себе”.
  ♣ Могао бих много тога да кажем, али остао сам без речи.
  ♣ Политичари много причају, али ништа не кажу.
  ♣ Млачењем празне сламе изгубисмо сламку спаса.
  ♣ У данашњем стадијуму развоја нашег цивилног и разумног друштва дошли смо до плафона.
  ♣ Један прича (ради), остали климају главом и аплаудирају, када им се замути у глави.
  ♣ Куде си бија бре? Не знам, ал’ знам да сам се арно напија.
  ♣ Бија сам куде сам бија, а шта сам работаја, забаравија.
  ♣ Ту сам дошао, ту остао.Не кајем се, од себе све дао и у ништа не затајио.
  ♣ Бакар, бакар и бакар, а мене отрова, да заборавим све муке, макар.
  ♣ Али памтим још оне добре плате, другарства вредна злата, а сада с пензијом”великом” остадох без даха и гласа.
  ♣ Некада беше што више и бољег бакра. Сада, дајте што више пара, друго није важно.
  ♣ Поштено сам школе завршио и ништа не урадио. Плагијатори нису губили времена, а сада воде земљу. У пропаст.
  ♣ РТБ Бор запошљавао 25.000, сада 5.000 радника. Бор је некада (1903.) празан и чист био и сада иде у том правцу.
  ♣ Опонашам политику: куда сам кренуо, тамо сам и стигао.
  ♣ Како стоје ствари, пензионерима пре(више) ће скочити притисак од обећаног повећања пензије.
  ♣ У држави о свему одлучује само један човек, не губи се време у усаглашавању, али губи се док слушаоци укапирају шта је речено.
  ♣ Шта је било било је, знам. Шта ће бити нећу да знам. Никада се није знало, не зна се ни сада, а неће се знати ни у будуће. То је наша стварност.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here