foto:jutub/printskrin

Lepa Brena nije poželjna na kulturnoj manifestaciji Dani Vranja, koja se održava od 22. do 25. avgusta, jer mnogi građani misle da je preskupa, s obzirom na to da se koncert finansira iz budžeta grada.

Zbog toga su pokrenuli i peticiju da se spreči njen nastup i da se novac koji bi ona stavila u džep uloži u bolnice i škole, pa čak i toalete!

Pre nekoliko dana na zvaničnom sajtu za potpisivanje peticija osvanuo je zahtev da se stopira nastup folk dive u Vranju, koji je zakazan za 23. avgust. Nezadovoljni građani smatraju da organizator manifestacije – Turistička organizacija Vranja i pokrovitelj Grad Vranje bacaju uzalud njihov novac na nepotrebne stvari.

15.000 evra je Brenina cena za nastupe na trgovima

Kako kažu, ova tradicionalna kulturna manifestacija može da prođe i bez popularnih pevačica i da imaju druge prioritete – poput toga da se renoviraju škole, bolnice i toaleti tih ustanova. Zbog toga je jedan Vranjanac pokrenuo onlajn peticiju da se spreči Brenin nastup, a do sada je skupio tek pedesetak potpisa.

– Da se povodom manifestacije Dani Vranja ne dovodi Lepa Brena i svi ostali pevači koji imaju visoke zahteve i cene, već da se uloži u bolnice, škole i naš grad. Dok su školski i bolnički toaleti u haosu, a uslovi u bolnicama na minimalnom nivou, Lepu Brenu možemo slušati i na radiju. Pozivam i ostale gradove da se uključe u akciju i pomognu da novac ovog grada bude uložen u korisne i vredne stvari. Ja kao autor zaista ne znam koliko je potrebno glasova, ko to primećuje, kome to sajt prosleđuje, da li će uroditi plodom, i čiji, odnosno iz kojih zemalja glasovi važe. Ali sam vam svakako zahvalan na potpisu i na podeli peticije na vašim profilima na društvenim mrežama – piše u zahtevu neimenovanog autora.

Svaki potpisnik peticije u mogućnosti je da napiše i svoje mišljenje, što je većina uradila.

– Slažem se s navedenim u peticiji. Lepa Brena je nešto što je poslednje potrebno ovom gradu. Ovom gradu su prvenstveno potrebni bolji uslovi života, bolji uslovi u svakom smislu. Je l’ narod koji ovde jede paštetu svakog dana i radi za manje od 20.000 dinara mesečne plate treba da ide i veseli se njenom koncertu? – pita se jedan potpisnik.

Inače, pored Brene, na Danima Vranja dan kasnije nastupiće i Merima Njegomir i Goca Lazarević, ali njih dve nisu pomenute u peticiji. Kako pišu vranjski mediji, ova manifestacija je čak pomerena zbog gazdarice „Granda“.

– Promenjen je čak i datum, kao i sve drugo, samo iz jednog razloga – da bi glavna zvezda manifestacije, Lepa Brena, mogla da nastupi i u Vranju, a odmah posle i u Leskovcu na Roštiljijadi 26. avgusta – piše na jednom portalu.

Cena Breninog nastupa u proseku iznosi oko 10.000 evra ako peva u klubu, dok za trgove uzima oko 15.000 evra.

Kontaktirali smo s PR timom Lepe Brene, a oni su nam poručili da pevačica tu temu ne komentariše nikad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here