foto:strip-utopija

Zašto?

Pre par godina sam se vratio iz inostranstva i kupio sam oko 200 hektara zemlje i šume u Kladovskom kraju, sa namerom da podignem zasade borovnice i jagode. Obradio sam zemlju koja je preko 20 godina bila u parlogu. Priveo sam zemlju nameni, bavio se ratarstvom da bih očistio oranice od divlje kupine, ambrozije ostalih korova, sa kojima i danas vodimo žestoku borbu. U međuvremenu smo podigli farmu autohtonih svinja Moravki koje gajimo u slobodnom uzgoju, na nekih 70 hektara šuma i pašnjaka. U Srbiji nema veće farme Moravki i snimano je par TV emisija o tome. Pre dve godine sam na TV-u kritikovao ministarstvo poljoprivrede jer se presporo radi na IPARD subvencijma i da ću otići u susednu Rumuniju gde se dobijaju EU subvencije. Nakon razgovora sa Ministrom Nedimovićem koji me je uverio da će uskoro krenuti taj proces odlučili smo se za ostanak u Srbiji. Pre par nedelja smo dobili rešenje od IPARD-a i krećemo u investiciju…

ALI

Našao se lokalni birokrata koji traži sve moguće načine da nas spreči da izgradimo prvih 7 hektara plastenika i da proširimo naše zasade voća za koje imamo ugovoreno zapadno-evropsko tržište. Na tim zasadima treba da se zaposli 2019. godine desetak osoba za stalno, i 2020. godine još deset. U sezoni berbe zapošljavamo sve žene iz okolnih sela, kojima svaki dinar dobro dođe da popune kućni budžet.

Nakon više sastanaka u lokalnoj samoupravi sa nadležnim osobama, smo došli do rešenja mog BIROKRATSKOG PROBLEMA, dogovor je pao kako će se raditi.
Istog dana je uvedena i prinudna uprava u kladovskoj opštini, tu je moj problem bio na tački dnevnog reda, i tu je ponovo potvrđena odluka kako će se rešavati problem.
Trašim od Opštine da radi svoj posao po ZAKONU i da izvrši svoju dužnost i NIŠTA više.
U nadi da će sve biti kako je dogovoreno i naloženo od prinudne uprave Načelniku Opštine, otišao sam na službeni put u inostranstvo da bih danas saznao da je Načelnik lično doneo odluku suprotnu dogovorenoj, tj. da traži način da me spreči u izgradnji i proširenju plantaže na SVOM imanju .

PITAM SE DA LI MORAM DA IDEM DO PREDSEDNIKA VUČIĆA DA ON REŠAVA BANALNE PROBLEME PO LOKALNIM SAMOUPRAVAMA?
PITAM SE KO JE ODREDIO DA SE TA OSOBA POSTAVI ZA NAČELNIKA OPŠTINE kada Kladovljani ODLIČNO poznaju kakvog je morala taj načelnik, a čini mi se da je i javno tužilaštvo u Negotinu upoznato sa njegovim poštenjem.
PITAM SE DA LI TREBA DA PRESELIM SVOJU INVESTICIJU U NEKI DRUGI KRAJ SRBIJE ili u inostranstvo, GDE SE CENI ulaganje u poljoprivredu i zapošljavanje radnika?
PITAM SE DA LI TREBA DA OSTAVIM ZEMLjU U PARLOGU I VRATIM SE U NEMAČKU, gde za 25 godina vođenja privatne firme nisam morao NIKADA da odem do predsednika opštine, načelnika opštine, gde sam sve rešavao sa službenikom na šalteru?
PITAM SE ŠTA DA RADIM, da potpisujem ugovor sa dobavljačem plastenika ili da se vratim i pokupim stvari iz Srbije, zatvorim vrata i prozore i odem kao i moj otac 1964. godine?

ILI IPAK DA SE BORIM SA LOKALNIM ŠERIFČIĆIMA I NE POPUSTIM PRED LOŠIJIMA OD SEBE?

„Gospodo,“ ja kojeg vi zovete SVINjAREM i SRBOČETNIKOM se nisam predavao ni pred većima i MNOGO jačima od vas.

U nadi da ćemo biti nosioci proklamovane i evidentne državne politike po pitanju invensticija i ulaganja u našu srpsku privredu i poljoprivredu.

Gospodo urazumite se niste “veći” od Aleksandra Vučića i ne nagrizajte vreću državnog sistema kao praznoambarski miševi.

Thomas Marinkovic

4 KOMENTARA

  1. Gosp. Marinkovicu, jedno pitanje za vas.
    Dali znate da od 1971 god. Nijedan povratnik nije uspeo u BILO KOM biznisu.
    Ja i moj brat trosimo novac nasih roditelja zaradjenih u SVAJCARSKOJ od 1969. God.
    T u g a.

  2. Gospodine Marinkovicu odakle ste rodom. Blatite lokalne serife zato sto su vam dozvolili bez ikakve dozvole pidignete objekte, obmabjivati narod. Objasnite ljudima odakle ste rodom. Koliko vas cene u vasem mestu. Mislim da veo mnogo posto digujete velike pare. Pokazite ljudima Vas dosije. Onda u mom kraju zavodite red. Sram Vas bilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here