foto:radiomagnum

Jutros je na Popovoj plaži u Zaječaru počela akcija čišćenje brane Crnog Timoka, koja zbog loših vremenskih uslova i čestih padavina, ovog leta nije valjano očišćenja. Desetak Zaječaraca koji često dolaze na kupanje u ovom delu grada, iskoristilo je lepo vreme da branu očisti, kako bi ona dobila novi izgled i lepši sjaj. Osim čišćenja brane, danas je obavljeno i redovno uređene zelenih površina oko samog kompleksa. 

Šezdesetdvogodišnji Ljubiša Marković iz Zaječara, jedan je od deset dobrovoljaca, koji se uključio u akciju čišćenja brane na Popovoj plaži. Nije mu teško da sa ostalim dobrovoljcima prione na ovaj, ne tako lak posao, jer kako i sam kaže, nema ništa lepše nego dati svoj dopinos u očuvanju prirode i sredine u kojoj živimo.

“ Vremenski uslovi su nas često sprečavali da branu lepo očistimo, a i voda je velika i mutna. Sada je situacija malo drugačija, pa smo prionuli na posao. Mi smo dobrovoljno jutros počeli sa čišćenjem, kako bi građanima ovaj deo plaže bio još lepši, a i ja često dolazim ovde na kupanje. Nadamo se da će nas bar u avgustu vreme poslužiti, planiramo i nadalje da čistimo branu, kad god se ona zaprlja, i kad god nam to vremenski uslovi dozvole, i uživamo u letu“, rekao nam je Ljubiša.

Osim uređenja brane Popove plaže, danas su i radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ obavljali poslove na uređenju zelenih površina oko samog sportsko-poslovnog kompleksa.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here