foto:kladovo.org.rs

Zaposleni u preduzeću za puteve “Štrabag” rade na rehabilitaciji dela državnog puta prvog B reda broj 35 , na deonici od Kladova do Brze Palanke, odnosno od buduće kružne raskrsnice ulica Kralja Aleksandra i Ribarske, do skretanja za selo Miroč. Reč je o deonici dugoj 23,5 kilometara, širina kolovoza biće 7,1 metar, a očekuje se sanacija mostova i brojnih propusta, kao i zamena horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacija.

– Radovi na obnovi puta imaju veliki značaj kada je reč o privlačenju investitora u opštinu Kladovo, zato su investicije u saobraćajnu infrastrukturu prioriteti Vlade Srbije, predsednika Aleksandra Vučića i naravno lokalne zajednice. Očekujem da do kraja ove godine bude izgrađen i novi most kod Milutinovca, s obzirom da je stari srušen u katastrofalnim poplavama 2014. godine-izjavio je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Vrednost investicije koja se finansira iz kredita Svetske banke je milijardu 370 miliona dinara, a rok za završetak obnove puta je 17 meseci definisano je dinimakim radova koji su povereni preduzeću za puteve “Štrabag”.

– S obzirom da je reč o ozbiljnoj kompaniji siguran sam da đe kompleksan posao biti završen do 6.septembra 2020.godine kako je definisano ugovorom– dodao je Nikolić nakon obilaska radova.

Tokom izvođenja radova saobraćaj reguliše semaforska signalizacija, a po potrebi i radnici sa zastavicama sa naizmeničnim propuštanjem vozila. Za vreme radova na rehabilitaciji puta saobraćaj za teška teretna vozila preusmerava se na državni put prvog B reda 33 Negotin-Klokočevac,saopšteno je iz JP “Putevi Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here