foto:radiomagnum

Nа Trgu oslobođenjа u Zaječaru dаnаs je počeo Novogodišnji bazar.

Više od 60 izlаgаčа iz cele Srbije, danas, sutra i u subotu, ponudiće posetiocima bazara proizvode iz svog аsortimаnа, kao što su nakit, tradicionalni instrumenti, razglednice, ukrasi, suveniri…Posetioci bazara, izmedju ostalog, imaće priliku da probaju i domaće proizvode, a najveću pažnju Zaječarcima privukao je štand sa suhomesnatim proizvodima.

Prema rečima Dejana Tošića, direktora Privredne komore Srbije – Regionalne privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga, ove godine izlagački prostor prvi put nije bespatan.

„Za razliku od ranijih godina, ove godine smo uveli plaćanje jednog dela, u vidu kotizacija, zato što smo morali da pokrijemo neke određene troškove, koje ranijih godina nismo imali. Za ta tri dana, izlagači će platiti 1.000 dinara. Smatramo da to nije neki veliki iznos jer je mnogo velika potražnja za štandovima bila ove godine“, rekao je Tošić.

I ove godine u okviru Novogodišnjeg bazara, biće organizovana humanitarna žurka „Stara dobra vremena“ u Omladinskom centru.

„Na inicijativu Fondacije „Iskorak“, sredstva koja ćemo prikupiti na žurci, biće upotrebljena za lečenje Lidije Jovanović koja boluje od leukemije. Na žalost, i njeno jednogodišnje dete, Eleonora, je operisana od srčane mane, dete je u dobrom zdravstvenom stanju ali troškovi lečenja su veoma veliki i pomoć je preko neophodna. Ovom prilikom bih zamolio sve ljude dobre volje da svi pomognemo koliko god smo u mogućnosti. Potrebno je samo malo dobre volje i 200 dinara, koliko košta ulaznica“, istakao je Tošić.

Organizator novogodišnjeg bazara je Privredna komora Srbije – Regionalna privredne komore Zaječarskog i Borskog okruga, a pokrovitelj je grad Zaječar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here