Početak realizacije projekta „POMAK transformacija“

0
foto: radiomagnum.rs

Timočki omladinski centar iz Zaječara nastavlja sa razvijanjem programa za zapošljavanje mladih – „Pomak“.

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva i Ministarstvo omladine i sporta podržali su realizaciju projekta „Pomak transformacija“.

Cilj projekta “Pomak transformacija” jeste transformacija organizacija civilnog društva (OCD) u efikasne, efektivne i samoodržive organizacije koje će kroz kreativno preduzetništvo na direktan način doprinositi lokalnom ekonomskom razvoju i na inovativan način povećanju zapošljavanja i zapošljivosti mladih.

Jedna od aktivnosti projekta “Pomak transformacija” biće i dvodnevna konferencija o transformaciji OCD u efikasne, efektivne i samoodržive, kreativnim industrijama i socijalnom preduzetništvu mladih. Konferencija će biti organizovana 27. i 28. juna, u Beogradu. Planirano je da na konferenciji učestvuje 50 predstavnika OCD iz svih krajeva Srbije. Nakon konferencije biće odabrano pet najmotivisanijih OCD sa najoriginalnijim idejama za transformaciju. Sa njima će se započeti proces transformacije uz obezbeđene obuke, mentorstvo i inicijalna materijalna sredstva za početak poslovanja.

U toku dvodnevne konferncije učesnici će imati priliku da čuju primere dobre prakse, organizacija koje su već prošle kroz proces transformacije u okviru projekta POMAK 2.0, mlade preduzetnike i kreativce, kao i stručnjake iz oblasti kreativnih industrija, društveno odgovornog poslovanja i omladinskog preduzetništva. Učasnici projekta, imaće priliku i da premijerno pogedalju dokumentarni film o OCD koje su se već pokrenule privrednu delatnost i predstavljen priručnik „Mapa transformacije“.

Konferencija je namenjena predstavnicima OCD koje imaju želju da uđu u proces transformacije, koje žele da pokrenu inicijativu za poboljšanje socijalnog položaja i ekonomske situacije mladih u Srbiji, osnivanjem socijalnog preduzeća ili bavljenjem kreativnim industrijama, čime mogu obezbediti održivost svojih programa za mlade, kao i povećanje zapošljivosti i zaposlenja mladih.
Komisija će pri odabiru učesnika voditi računa o ravnomernoj geografskoj, polnoj, manjinskoj zastupljenosti, kao i zastupljenosti po organizacijama.

Zainteresovani se mogu prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara do petka, 17. juna, a učesnici koji budu odabrani biće o tome obavešteni do ponedeljka, 20. juna.
Troškovi smeštaja, ishrane i puta u visini povratne karte pokriveni su od strane organizatora konferencije.

Projekat “Pomak transformacija” realizuje Timočki omladinski centar, finansira Tim za socijalno uključivanje Republike Srbije sredstvima Švajcarske razvojne agencije, a sufinansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Projekat „Pomak transformacija“ nastavak je projekata „Pomak“ i „Pomak 2.0“ , koje je Timočki omladinski centar uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije realizovao u periodu 2014 – 2016 godine.

Svi zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti i putem mejla Timočkog omladinskog centra office@toc.rs, ili na broj telefona 019/441-091.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here