foto:zamedia

U Zaječaru je juče zvanično počeo prolećni vašar. Tradicionalni prolećni vašar razlog je za celodnevnu gužvu na Vašarištu. A na vašaru nema šta nema. Ponuda robe i usluga je šarenolika – od odeće do predmeta od plastike, alata, igračaka, torbi, nakita, ptica, hrane, drvenarije.

Najslađe tezge na vašaru su svakako one sa slatkišima, a najveća gužva tamo gde se prodaju mekice. One su za 10 dinara  skuplje u odnosu na prošlu godinu, pa jedna sa šećerom košta 50 dinara, američke krofnice se prodaju po ceni od 200 dinara, a za manju  porciju pomfrita treba izdvojiti 110 dinara.

Kakav bi to vašar bio bez zabavnog parka. Kažu, da nema gužve kao ranije, a žale se na kišu koja kaže uvek sve pokvari. Cene nisu menjali i  kreću se od 150 dinara na vrteškama, ringišpilima do 250 i 350 dinara na plovećim patkama i ostalim zabavnim igračkama.

Prodavci sumnjaju da će im se uloženo vratiti, s obzirom na loše vreme. Za zakup prodajnog prostora morali su da izdvoje od 1.600 do 3.000 dinara za jedan metar, za zanatlije i trgovce, dok za  zakup prostora u zabavnom delu, od 9.000 do 94.000 dinara po mestu.

Kao i prethodnih godina u sklopu vašarišta,  iznad robno – zabavnog dela  nalazi se i stočna pijaca.

 

IZVORfira.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here