Pohovano belo meso- iz rerne

Bez dima i prskanja ulja

0
foto: pixabay

Skoro svaka kuhinja ima poneki recept za komade pilećeg belog mesa koji se valjaju u jaja,prezle i još po neke dodatke a zatim prže na ulju. Počev od američkih „chicken nuggets“, pa sve do bugarskih „hapki“, sigurni smo da je ovo omiljena dečija hrana. Ipak, obzirom da se prži u vrelom ulju, što baš i nije preporučljivo, predlažemo vam da ove komade mesa ispečete na sledeći način:

Potrebno je:

500g belog pilećeg mesa isečenog na veće kocke

2 kašike kisele pavlake

2 kašike majoneza

po ukusu: beli luk u prahu, so, začini

prezle

Postupak: 

Posolite i začinite meso, a potom mu dodajte kiselu pavlaku i majonez i dobro utrljajte svako parče. Ostavite u frižideru da odstoji oko sat vremena, a potom svaki komad mesa uvaljajte u prezle i ređajte u podmazan pleh. Pecite u zagrejanoj rerni na  200C  oko 15-20 minuta (ili dok ne porumene, zavisno od rerne). Meso možete okrenuti na pola pečenja da porumeni sa obe strane. Ovako pripremljeno meso je veoma meko, a ima manje masnoće nego prženo na ulju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here