Modrica na leđima starijeg sina

Policija u Boljevcu pretukla je mene i moja dva sina, jednog od 15 i drugog starog samo 13 godina. Starijem detetu su povredili slezinu, zbog čega je zadržan na lečenju.

 Ovo tvrdi J.S. (34), iz Bora. Kako nezvanično saznajemo, Policijska uprava Zaječar, pod čijom  ingerencijom je PS u Boljevcu,ispituje ovaj slučaj.
-Policijci su došli u našu kuću sa sudskim nalogom za pretres, jer su sumnjali da smo opljačkali neku fabriku u Boljevcu – priča J.S. – Ali, nakon što nisu ništa pronašli, pitali su me da pođem sa njima u Boljevac i da dam uzorak DNK, kako bi me, kako su mi rekli, „isključili sa liste osumnjičenih“.

J.S. je pošao, kaže, sa policajcima u Boljevac, ali je, po njegovim rečima, čim je stigao u Policijsku stanicu, dobio batine.

-Terali su me da priznam krađu, a kada sam to odbio, dva čoveka su počela da me tuku – kaže J.S. – Samo su mi kazali da su inspektori iz Zaječara i udarali su me po leđima pesnicama.

U međuvremenu, u drugoj prostoriji dva muškarca, koji su se takođe predstavili kao inspektori iz Zaječara, su maloletnom E.S. (15), sinu J.S. kazali da se otisak njegove patike poklopio sa tragom u fabrici koja je opljačkana.

-Rekli su mi da je bolje da priznam krađu, nego da me biju – priča nam maloletnik. – Kada sam odbio, jedn od njih mi je lupio šamar, a ja sam pao na patos.

E.S. kaže da su onda dva muškarca počeli da ga pesnicama udaraju i nogama šutiraju po leđima, terajući ga da prizna da je učestvovao u pljački.

-Zapretili su mi, čak, i da će me odvesti u šumu u okolini Boljevca i vezati me za drvo – plače E.S. – Od straha sam poptpisao papir koji su mi dali. Nemam pojma ni šta sam potpisao.

Nakon toga, J.S. i njegovi sinovi su pušteni kuću, a usput je i dečak od 13 godina kazao ocu da je tučen.

-Kada smo stigli kući, E.S. je počeo da plače i da se žali na bolove u leđima. – Odmah smo ga odveli u bolnicu gde su lekari konstatovali povrede slezine.

J.S. kaže da je njegov sin dobio terapiju i preporučeno mu je da ostane u bolnici, radi daljih ispitivanja.

S druge strane, u Policijskoj upravi u Zaječaru nam je rečeno da dok se istraga, koja je u toku, neće davati bilo kakve komentare.

 

IZVORnovosti.rs
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here