foto:N1

Ukoliko na ulicama Negotina, Zaječara, Bora, Kladova, ili drugog grada ugledate saobraćajnog policajca sa lalama, nemojte se začuditi.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije izdao je saopštenje koje prenosimo u celosti:

„Politika je preuzela MUP Srbije, opšte je poznata stvar, ali se svaki dan postavljaju novi rekordi u zloupotrebi policije. Ovaj put je iz kabineta ministra unutrašnjih poslova stigla naredba svim Policijskim upravama da za 8. mart obezbede po 30 lala. Kako da ih obezbede nije navedeno, jer za te namene ne postoje sredstva u budžetu, a poznato je da često policajci sami kupuju tonere i donose papir za štampače od kuće“, navodi se u saopštenju i nastavlja:

 „Ove lale treba da preuzmu saobraćajni policajci, rasporede se po najboljim lokacijama u svom gradu i tokom prepodneva zaustavljaju automobile u kojima se nalaze pripadnice lepšeg pola, koje nisu ništa prekršile, odnosno koje koriste pojas, ne pričaju mobilnim telefonom, ne prelaze put van pešačkog prelaza i podele im po jedan cvet. Sve to treba sami saobraćajci da dokumentuju, odnosno fotografišu i te slike dostave nadređenima do 12 sati. Tako će policajci za 8. mart, umesto da rade svoj posao, juriti dame koje ne prave saobraćajne prekršaje i deliti im cveće.

Policija služi i plaćena je parama poreskih obveznika da ih štiti i pazi na njihovu bezbednost, a ne za reklamu političarima na vlasti. PSS svakako čestita pripadnicama MUP Srbije i svim damama 8. mart – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

1 KOMENTAR

  1. Umesto samo strogoću, došlo vreme da policija trenira, na vozačicama i kulturu i dobro ponašanje. Svaka čast plagijatoru doktorata Stefanoviću da i nešto kulturno plagira. Naravučenije i policija se uči.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here