foto:avaz.ba

Policijski sindikat Srbije saopštio je danas da su saobraćajni policajci širom Srbije dobili nalog od komandira i načelnika da pišu što više saobraćajnih prijava.

Saobraćajcima se daju norme koje moraju da ispune tokom smene i to se dešava u svim policijskim upravama u Srbiji, osim u Beogradu, navodi se u saopštenju i dodaje da je najgora situacija u Jagodini, gde je norma najviša u Srbiji i iznosi 15 kazni po saobraćajcu za smenu.

Policijski sundikat pretpostavlja da je razlog za to prazna opštinska kasa u Jagodini, a saobraćajne kazne su jedan od načina finansiranja opštinskih budžeta, ali i države.

Sedamdeset odsto novca od kazni ide državi, a 30 odsto opštini, s tim što ona polovinu tog novca mora da uplati lokalnoj policiji.

Međutim, taj novac se retko uplaćuje na račun policijskih stanica, pa i dalje uglavnom sami kupujemo papir za štampač, tonere i baterijske lampe, navodi policijski sindikat.

Policijski sindikat Srbije pozvao je sve saobraćajne policajce da odbiju da učestvuju u ovakvom kažnjavanju i da rade isključivo po zakonu, a ne da dodatno oporezuju građane zato što se razni opštinski rukovodioci nedomaćinski odnose prema novcu građana.

IZVORdanas.rs
PODELI

2 KOMENTARA

  1. Bravo ΛV, pišite samo prijave iako vozač nije napravio prekršaj. Da li se budžet ne puni dovoljno od otimanja penzija, a sada treba otimati pare i od vozača na putu. Da li to ima negde u svetu osim kod nas, a to nije mito i korupcije. Sramota, a živiš u XXI veku.

  2. Pročitah vest i čudim se čudom, gde i kada je kažnjen neko ko nije imao prekršaj? Pa u više navrata se vozač pravi da je prekršaj nametnut, pa kada vidi snimak ili fotografiju slegne ramenima, pokušao sam više puta, ali ne pali. A ova policija što ima sindikat njima nije potreban neprijatelj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here