Mali Sergej očekuje pomoć

Ja sam Sergejeva mama. Pre tri meseca ostala bez posla, a suprug je medicinski tehničar u gradskoj bolnici na Zvezdari. Do sada smo uz pomoć kredita za koje i dan danas plaćamo ogromne rate, uspevali Sergeju da obezbedimo brojna lečenja za koja smo smatrali da mogu da mu pomognu, terapije, specijalnu ishranu, flastere i preparate za lečenje dekubitnih rana, pošto i to ima jer je posle operacije bio užasno mršav, i napravila mu se rana.

Ovaj dopis, iz koga ćete imati jasnu sliku o našem Sergeju, uputili smo na mnoge adrese. Molimo vas da mu pomognete. Vaša humanost mu je jedina nada…

SERGEJ 2

 

Poštovani,

Obraćamo Vam se sa molbom da, ukoliko ste u mogućnosti pomognete dečaku Sergeju Petkovu. On ima 9 godina, i rođen je sa oštećenjem na kičmenom stubu, tzv. spina bifidom. Sergej ima brojne probleme, pored spine, zbog koje ne može da hoda, ima i hidrocefalus, pa mu je ugrađena pumpica koja mu reguliše protok tečnosti u mozgu. Sergej je jedan vrlo inteligentan i mio dečak, koji je sa svojim problemima nosi junački iako je prebrodio situacije u kojima se ne bi snašao, niti preživeo ni odrastao čovek.

Sergej diše uz pomoć kiseonika, roditelji ga hrane na gastrostomu, hranu plasiraju direktno u želudac.  Lekari ne znaju zašto Sergej ne može da jede na usta, i zašto se više ne čuje njegov divni glasić. Kažu da je operacija dobro prošla, a nakon nje on više ne govori, niti može da unosi hranu na usta. Jer kad nešto pojede, umesto u jednjak, hrana odlazi u pluća. Zbog toga Sergejevi roditelji uzrok njegovog sadašnjeg stanja moraju da potraže u bolnici Bambino Gecu u Italiji, a za to im je potrebna novčana pomoć. Sergej je član fondacije Novi Beograd – Aleksandar Šapić. Za lečenje u Italiji, kao i za fizikalnu i logopedsku terapiju potrebno mu je 14,410.000 dinara.

SERGEJ 3

Do pete godine, Sergej je živeo jednim, normalnim životom, ako jedna porodica sa takvim problemima može da živi normalno. Roditelji su se trudili da mu obezbede neophodno lečenje, fizikalnu terapiju, logopeda, banjsko lečenje, odlazak na letovanje. Smejao se kao sva druga deca, igrao se, u granicama njegovih mogućnosti, išao sa svojim vršnjacima u vrtić, imao socijalni i društveni život, uprkos svim hendikepima. Ono što je važno naglasiti je da je Sergej intelektualno očuvan, vrlo je inteligentan, uprkos problemima, uvek je nasmejan i spreman na igru. On ima izuzetno mnogo potencijala za napredovanje ali mu je potrebna Vaša pomoć.

Roditelji su se trudili da mu obezbede sve neophodne terapije, tragali za novim, u nadi da će Sergej uspeti da stane na svoje noge. Ali kada je napunio pet godina, nova dijagnoza sindrom Arnold -Chiari pojavio se na malom mozgu. Lekari su ustanovili da je operacija neminovna. Usledila je intervencija a nakon toga je krenula Sergejeva borba za život. Urađena mu je operacija, došlo je do niza komplikacija tokom postoperativnog toka, pluća su mu napale bolničke bakterije. Sergej dolazi do ivice ponora. Dugo vremena trajala je borba za život. Ali Sergej je SNAGA, Sergej je LJUBAV, i Sergej je POBEDNIK. Trajala je njegova  borba skoro dve godine, samo da povrati kulograme koje je imao pre odlaska na operaciju, tokom te dve godine više je proveo u bolnici nego kod kuće. U toj borbi trebalo je mnogo snage, strpljenja i novca. Roditelji su iscrpeli sve materijalne mogućnosti, u međuvremenu je majka ostala i bez posla. Više nisu u mogućnosti da Sergeju pruže adekvatnu negu koju je dobija do sada.

Ukoliko ste u mogućnosti uključite se u akciju prikupljanja sredstava za Sergejev odlazak u Italiju kako bi mu pružili šansu da ima lepši i srećniji žuvot.

Možete pozvati roditelje na broj 065/317 62 36

Sergej

Organizacioni odbor za prikupljanje novca za Sergeja

 

IZVORtkmagazin
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here