Udruženje pedagoga akordeona Srbije UPAS, 18. i 19. maja organizovali su 24. Internacionalnu manifestaciju pod nazivom „Dani harmonike“ Smederevo, koja je bila održana u koncertnoj dvorani u Centru za kulturu Smederevo.

Ove godine na manifestaciji okupio se veliki broj takmičara i ljubitelja klasične harmonike. Prijavilo se preko 100 takmičara iz Srbije i inostranstva. Takmičenje se održalo u više kategorija za soliste harmonike, kamerne sastave i orkestre harmonike.

Učenici iz OMŠ „Konstantin Babić“ Kladovo, iz klase profesora Dušana Novčića i ove godine su se prijavili na ovogodišnju manifestaciju i pored velikog broja takmičara i teške konkurencije, osvojili su zapažene rezultate:

Nikola Ginić, učenik drugog razreda,  osvojio je I NAGRADU u kategoriji A (takmičari rođeni od 2008. godine i mlađi), a učenici četvrtog razreda, Nikola Šepecanović i Marko Šolkotović, osvojili su II NAGRADU u B kategoriji ( takmičari rođeni od 2006. godine i mlađi).

 

Izuzetno smo ponosni i zadovoljni uspehom koji smo postigli u Smederevu. Svaki naš uspeh čini nas veoma srećnim, ipak, ovde ne stajemo. I dalje ćemo vredno raditi i spremati se za predstojeća takmičenja i planirane koncerte u Kladovu povodom 50 godina jubileja OMŠ „Konstantin Babić“ Kladovo.

profesor Dušan Novčić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here