U organizaciji Zajednice muzičkih i baletskih škola Srbije, održano je Republičko takmičenje muzičkih škola u periodu od 04-17.aprila.

U disciplini TRUBA, 12. aprila takmičili su se i učenici Osnovne muzičke škole  „Konstantin Babić“ Kladovo iz klase profesora Predraga Tasića.

Nemanja Najdanović, učenik II razreda trube takmičio se u pretkategoriji i osvojio PRVU nagradu sa 97, 67 poena.

Leonardo Krstić, učenik IV razreda takmičio se u prvoj kategoriji i osvojio takođe PRVU nagradu sa 95,77 poena.

-Ove godine na Republičkom takmičenju muzičkih škola Srbije prijavilo se 459 solista u disciplini duvački instrumenti, od čega je broj učesnika u disciplini limenih duvača bio 130.  S obzirom na tako veliku konkurenciju ove godine, ponosan sam na ovakav uspeh mojih učenika.  Stručni žiri takmičenja bio je sastavljen  od eminentnih profesora i pedagoga iz inostranstva. Ove godine to su bili : Palma Szilagyi (Mađarska), Vaso Hristov (Makedonija) i Janez Vouk (Slovenija)-  izjavio je profesor Predrag Tasić.

Danilo osvojio prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju solfeđa

Na 5. Međunarodnom takmičenju solfeđa u muzičkoj školi „Petar Konjović“ Beograd, učenik IV razreda OMŠ „Konstantin Babić“ Kladovo, Danilo Bojanić osvojio je visoku PRVU nagradu sa 99.50 poena.
Danilo pohađa muzičku školu u  klasi solfeđa profesorke Jesenke Jovetić, a pored solfeđa uspešan je i u sviranju gitare.
Na ovom takmičenju, osim učesnika iz cele  Srbije, bilo je i takmičara iz Slovenije.
– Kada imate talentovanog učenika koji je pored toga radan, vredan i posvećen, onda spremanje za ovakav tip takmičenja predstavlja pravo zadovoljstvo za nastavnika.- izjavila je profesorka Jesenka Jovetić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here