Ožalošćeni otac, suprug i majka pokojne Danijele

Danijela Trailović(40) iz sela Donja Bela Reka kod Bora, preminula je zbog komplikacija nastalih nakon što je slomila nogu u KBC Beograd. Zbog slomljene noge mučila se od 23 avgusta, trpela bolove, slali su je iz jedne u drugu bolnicu. Porodica je sigurna da je Danijelu usmrtila nebriga lekara i čim bude gotov obdukcijdki nalaz oni kažu da će tužiti doktore iz kragujevačke bolnice.

Danijela Trailović

-Ko danas umire zbog slomljene noge? Samo onaj kome lekari unište život. Sve ćemo ih tužiti, prodaćemo sve što imamo, moraju da odgovaraju za smrt naše jedinice – kaže nesrećni otac Mile Ilić.

Danijela je slomila nogu 23. avgusta kada je sa porodicom krenula u manastir Ostrog. U Novom Pazaru se prilikom ulaska u prodavnicu saplela o stepenik i pala. Hitna pomoć je ubrzo došla i konstatovan joj je prelom desne butne kosti i posekotine iznad kolena. Upućena je u KBC Kragujevac i, kaže porodica, tamo su joj presudili.

-Mojoj ženi nedelju dana niko nije preio ranu od posekotine iznad kolena! Žalila se medicinskoj sestri kako joj rana neprijatno miriše, a ova joj je kazala ‘’Naravno da miriše, kad si se ti poslednji put okupala’’. Sedam dana je čekala na operaciju, a kada su je uveli u salu jednostavno je nisu operisali. Kazali su nam da joj je prošao termin za operaciju! – priča suprug Novica(47), a knedla mu zastaje u grlu.

Otac Mile kaže da su Danijeli odmah sutradan posekotinu isekli sve do kostiju nakon čega su joj nedelju dana čistili tu ranu. Sve vreme su joj, kaže otac,  nogu držali u vakuum aparatu da bi joj, kako su im objasnili, iz noge izvukli sve nečistoće koje su se skupile za nedelju dana koliko nije bila previjana.

-Strašne muke je moja Daca pretrpela. Zar to da joj urade, a trebaju da pomažu ljudima. Operisali su je 13. Septembra, do tada su joj dušu uzeli – kroz plač govori majka Vera I dodaje – Posle operacije mi je kazala kako je čula, pre nego što je počela da joj deluje anestezija, kako doktori pričaju da su velike komplikacije I da će joj na kraju amputirati nogu.

Nakon operacije, lekari iz Kragujevca Danijelu prebacuju na Odeljenje ortopedije u Boru. Kada su videli pacijentkinju, Borski lekari su bili, najblaže rečeno, šokirani, tvrdi porodica.

-Gnoj joj se raširio duž cele noge, čistili su joj ranu svaki dan, dali su sve od sebe, neću da grešim dušu. Primila je čak 30 jedinica krvi, ali kako su videli da je u teškom stanju prebacuju je u niški KBC – priča suprug Novica.

Kada je Trailovićeva stigla u Niš, tamošnji lekari su, nakon konsultacija, odlučili da je upute na VMA, što su i učinili.

-Kada smo došli u Beograd, odmah nakon pregleda, lekari su kazali da su nemoćni, pa su Danijelu vratili u Bor. U Opštoj bolnici u Boru je bila dok nije pala u komu, a onda su je hitno uputili u KBC u Beogradu, gde je ubrzo i preminula – Govori otac Mile.

Obdukcija je urađena 7. Novembra, ali porodica nije dobila nalaze.

-Ubiše je lekari u Kragujevcu, sve ćemo da ih tužimo, da se zna što nam je dete umrlo ni za šta! Zatvorili sun am kuću, Danijela I Novica su se ličili, ali nemaju dece. Hteli su da usvoje… place neutešna majka Vera.

Porodica iščekuje obdukcioni nalaz ujedno se pripremajući za podnošenje tužbe protiv doktora KBC Kragujevac.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here