POSETA AMBASADORA NEMAČKE NEGOTINU

0
foto: istocnevesti.rs

Nemački ambasador u Srbiji Aksel Ditman i predsednik opštine Negotin Jovan Milovanović obišli su danas toplanu „Veljko Vlahović“ gde su sumirani rezultati zajedničkog ulaganja Vlade Savezne Republike Nemačke i opštine Negotin.

foto: istocnevesti.com
foto: istocnevesti.com

„Danas sam razgovarao sa predsednikom opštine Negotin Jovanom Milovanovićem i direktorom JKP „Badnjevo“ Negotin. Moji utisci su vrlo dobri, ovde je urađena rehabilitacija toplane. To je veoma važan projekat u sklopu Nemačko-Srpske razvojne saradnje. Projekat je veoma važan, mi smo ovde uložili oko 400 000 evra za nove kotlove, nove cevi i podstanice,“ istakao je ambasador Ditman.

foto: istocnevesti.com
foto: istocnevesti.com

Posredstvom KfW banke Vlada Savezne Republike Nemačke je u JKP„Badnjevo” Negotin do danas uložila oko 400 000 evra u modernizaciju sistema daljinskog grejanja na području opštine Negotin. Iz opštinskog budžeta u ove svrhe istovremeno je izdvojeno dodatnih 76 500 evra.

foto: istocnevesti.com
foto: istocnevesti.com

Cilj ovog projekta je unapređenje energetske efikasnosti daljinskog sistema grejanja u Negotinu i obezbeđivanje pouzdanog i kvalitetnog grejanja za stambene i poslovne objekte uz smanjenje troškova i uticaja na životnu sredinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here