foto:novosti.rs

Menadžment Rudarsko-topioničarskog basena će najverovatnije biti prinuđen da tuži kanadsku kompaniju SCN „Lavalin“ koja je učestvovala u izgradnji nove topionice, jer je smatra odgovornom za požar koji je izbio u Fabrici sumporne kiseline, neposredno po puštanju u rad novog metalurškog postrojenja.

 – Razmatramo i arbitražu protiv „Lavalina“, s obzirom na to da smo pretrpeli veliku štetu – kaže generalni direktor RTB Blagoje Spaskovski. – Pored toga što se radilo u improvizovanim uslovima, a sanacija nas je koštala dva i po miliona evra, premija od osiguranja je pripala Kanađanima.


OSIGURANjE

KAKO naglašava Blagoje Spaskovski, u nastavku saradnje Kanađani su za 1,4 miliona evra od osiguranja kupili delove, te ih ugradili u Fabriku sumporne kiseline i Topionicu. S druge strane, RTB je dodao 1,1 milion evra sopstvenih sredstava i još znatno više izgubio zbog nemogućnosti da se koncentrat bakra prerađuje po projektovanim parametrima.

IZVORnovosti.rs
PODELI

1 KOMENTAR

  1. A u, zamajavanja opet!

    Koga li zamajava Spaskovski sa promašajima u RTB Bor. On to može da čini sa Vučićem, jer su na istoj talasnoj razini, u vezi propasti RTB Bor. Kako bi tužio SNC Lavalin iz Kanade o propasti RTB Bor i u vezi nekakvog požara u fabrici sumporne kiseline, kada je gospodin Marinković, po nalogu Spaskovskog, mnogo pre požara, potpisao primopredaju izgrađenih postrojenja u topionici i tehnologije. Požar se desio posle toga, a RTB Bor je preuzeo odgovornost. Ovo što Sosa mlatara je samo predizborna farsa iliti kampanja. Baš me zanima ishod suđenja, ukoliko ima m*da da Sosa tuži Kanađane o svojoj prirodno urođenoj greški. Ukoliko dobije sudski proces neka Vučić plati Sosi milion evra nagradu, baš je zaslužio, ako ne zatvor, onda, pošteno, nagradu. Kako Spaskovski opravdava dugovanja RTB Bor za vreme njegovog bezdušnog gazdovanja, nikako, samo lažima i paralažima. Na njegovu sreću, ima ko mu veruje, a iz kog interesa, znaju oni, a ostali pretpostavljaju-mućke i kriminalne radnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here