Povećan vodostaj Svrljiškog i Trgoviškog Timoka: U Knjaževcu zasedao štab za vanredne situacije

0
foto: knjazevac.vesti.org.rs

Prethodnih dana na području opštine Knjaževac , zbog obilnih kiša povećan je vodostaj oba Timoka, tako da je sprovođenje opreativnih mera odbrane od poplava bila jedna od najznačajnijih tema danas održane sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije.
Zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije opštine Knjaževac Miroljub Mihajlović nakon sednice Opštinskog štaba za vanredne situacije izjavio je prisutnim medijima sledeće :
“Iako je na području naše opštine zbog obilnih kiša došlo do povećanja vodostaja Timoka, za sada nema opasnosti od izlivanja i poplava. Nadležni prate situaciju na terenu, tako da građani mogu da budu mirni”

Takođe jedna od tema sednice bila je i pripremljenost subjekata za predstojeći zimski period. Sve neophodne pripreme su urađene na vreme, napravljeni su potrebni planovi za rad zimskih službi, a jedina izmena u odnosu na prethodnu godinu je što će za zimsko održavanje puteva i ulica biti zaduženo Javno komunalno preduzeće Standard i tim povodom uskoro će biti potpisan trojni ugovor između opštine, Standarda i Javnog preduzeća za urbanizam, razvoj i izgradnju, rečeno je na današnjoj sednici.

Na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije razgovaralo se i o Nacrtu plana rada štaba za narednu godinu, sprovođenju operativnih mera u zaštiti od požara, kao i o izradi procene ugroženosti opštine Knjaževac od elementarnih nepogoda i drugih nesreća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here