Ukoliko planirate odlazak na more, treba da znate kakve cene namirnica vas čekaju u Grčkoj, Crnoj Gori ili Bugarskoj.

Pre svega, važno je napomenuti da su i ove sezone srpski turisti, koji putuju u Grčku, u dilemi šta smeju da prenesu od namirnica i pića preko granice. Ipak, ukoliko nije nužno, savetovali bismo vas da ne rizikujete da nosite hranu, jer vam je mogu oduzeti na granici. Ali, ako je ovaj deo neizbežan tačan spisak dozvoljenih namirnica možete pogledati KLIKOM OVDE.

U nastavku možete pogledati razliku u cenama u Grčkoj, Crnoj Gori i Bugarskoj i da se, u skladu sa odabranom destinacijom, pripremite na vreme:

Cene u Grčkoj:

Kilogram jabuka i paprika košta 1,95 evra. Breskve su 2,10 evra za kilogram, a lubenica 0,8 centi. Krompir i luk 1,60 evra. Cena hleba se kreću od 0,7 do 1,2 evra, a mleka od 1,1 do 2,5 evra. Šest jaja možete kupiti po cenama od 1,2 do 1,5 evra. Piletina košta 2,99 evra, svinjske krmenadle 3,69 evra, a salama se kreće od 7 do 16 evra.

Cene u Crnoj Gori:

Deset jaja košta 1,5 evra, kropmir od 0,6 do 0,7 centi, salama od 4,5 do 7,5 evra. Cena piletine varira i kreće se od 3,5 do 4,5 evra, krmenadle su 3,5 evra. Hleb košta od 0,60 do 0,80 centi. Jabuke i paprike 1 evro, a lubenica 0,30 centi za kilogram. Breskve i kajsije su oko 2 evra.

 

Cene u Bugarskoj:

Hleb je 0,28 centi, mleko 0,73 centi, a jogurt 1,79 evra. Deset jaja ćete u Bugarskoj platiti 0,97 centi. Krastavci koštaju 0,87 centi, a paprika 1 evro. Dinja je 0,64 centi. Praška šunka se prodaje za 4,43 evra, pileći file za 3,80 evra, dok svinjske grudi bez kostiju koštaju 3,90 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here