Predtavljamo vam PodRide- pola bicikl, pola automobil (VIDEO)

0
foto: youtube print screen

Ako se zalažete za očuvanje životne sredine, volite biciklizam, želite da uštedite na prevozu, a ujedno znate i prednosti automobila, predstavljamo vam vozilo koje ćete sigurno poželeti da imate.

Radi se o Pod Ride – zabavnom i praktičnom bicikl-automobilu, koji je izumeo  šveđanin Mikael Kjelman.

Ovo vozilo ima četiri točka zbog stabilnosti a teži oko 70 kg.  Prekriveno je nepromočivim materijalom koji prekriva aluminijumsku konstrukciju. Ima sedište koje omogućava vidljivost kao kod svih malih automobila, i omogućava vožnju u svim vremenskim uslovima.

Osim što „radi“ na pedale, PodRide ima električni motor  od 250 W koji sa jednim punjenjem omogućava da se prođe do 60km sa brzinom do 25 km/h.

Osim toga, vozilo ima kompletno LED osvetljenje, 14 brzinski prenos, ventilator za odmagljivanje, prtljažnik i ručni brisač.

PodRide je dovoljno uzak za vožnju po biciklističkim stazama, a u Švedskoj je klasifikovan kao e-bike, što znači da nisu potrebne posebne dozvole za njegovu vožnju.

Ovaj „pedalomobil“  se još uvek ne može naći u slobodnoj prodaji, a njegova procenjena vrednost je oko 2500 eura, što za naše uslove i nije baš pristupačno.

Na snimku pogledajte kako izgleda i kako funkcioniše PodRide:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here