Priručnik za roditelje koji su osudili psiholozi

Knjiga „Pružite deci sto mogućnosti umesto dve“, koju je izdao beogradski „Kreativni centar“, otvoreno savetuje roditelje da treba da uče svoju decu da postanu gejevi!

Ovaj skandalozni priručnik, švedskih autorki Kristine Henkel i Mari Tomičić, doslovce sugeriše roditeljima da svoje mališane od najmlađeg uzrasta uče da se dečaci zaljubljuju u dečake i da je potpuno normalno da nose haljine?!

Morbidna knjiga

Pod maskom „ravnopravnosti polova“, priručnik koji se može kupiti u većini knjižara u Srbiji po ceni od 1.450 dinara objašnjava roditeljima da decu vaspitavaju kao bespolna bića i da nije važno ko se u koga zaljubljuje:

„Dečaka i devojčicu, kada se igraju zajedno, svi gledaju sa sjajem u očima – tako su slatki zajedno. Zašto niko ne pita dva dečaka koja se igraju da li će se venčati kada porastu?“ – čude se autorke knjige.

One savetuju roditeljima da i klasične bajke pričaju deci na gej način:

„Pričajte deci priče na drugačiji način. Pepeljuga može da postane najbolja drugarica s princem, a njena polusestra može se zaljubiti u neku princezu.“

Sugeriše se i da ne postoji „muška“ i „ženska“ odeća, već da i dečaci mogu da se doteruju i oblače haljine.

“ Dopustite svoj deci, pa i dečacima, da probaju haljine, da se doteraju i obuku u nešto sjajno, zlatno, u odeću od tila ili nekog drugog materijala raznolikih boja.“

Stručnjaci iz oblasti dečje psihologije i pedagogije najstrože su osudili ovu knjigu i upozorili da ovakav način vaspitanja može napraviti totalnu konfuziju kod dece i od njih stvoriti transseksualce.

Dečji psiholog Branka Tišma oštro se protivi ovoj knjizi i smatra da je nametanje homoseksualizma deci bolesno.

„U potpunosti sam protiv te knjige i svega što ona savetuje roditeljima. Razumem da postoje i neki ljudi koji su drugačiji, ali ne možemo zbog toga svoj deci nametati da budu homoseksualci i učiti ih kako je to nešto fenomenalno. Po meni su svi ti saveti bolesni i smatram da ta knjiga treba da naiđe na osudu javnosti – smatra“ Tišma.

IZVORdnevnizurnal.com
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here