foto:opanak.rs

Ova neobična pojava pojavila se na imanju Milana Glavonjića i desila se pre oko desetak dana. Duboka je 4 metra a široka oko 2m.

Ovako nešto slično se ne pamti da se zemlja odjednom otvori i proguta šta se nađe u tom trenutnu na njenoj površini. A evo šta meštani imaju da kažu o ovoj čudnoj pojavi.

– Kao i svaki dan i to jutro sam istim putem poterao ovce na pašu. Na oko tridesetak metara ispred mene, iznenada nestali su ovca i jagnje, kao da ih je zemlja progutala. Kada sam prišao i video ambis koji se otvorio nisam mogao da verujem. Od velike trave se nije videla rupa pa sva sreća da u nju nije još neko upao – kaže meštanin Milosav Mlađenović.

provalija u novoj varoši

Ovca i jagnje su preživeli pad ali spasavanje nije bilo ni malo lako, jer se samo jedan od komšija ovažio da merdevinama siđe dole.

Na dvadesetak metara niže od “bezdana” je izvor koji su meštan davno kaptirali i odveli kućama. Oni pretpostavljaju da bi obilne kiše mogle da budu uzrok neobične pojave.

provalija u novoj varoši

– Par dana je na dnu provalije bilo dosta vode ali je i ona nestala, a nije nam jasno ni gde se dela tolika zemlja. Godinama koristim imanje na kome se otvorio bezdan, ali nikada pre nisam primeto ništa neobično – kaže meštanin Dragiša Glavonjić.

Ovako nešto slično se ne pamti da se zemlja odjednom otvori i proguta šta se nađe u tom trenutnu na njenoj površini. A evo šta meštani imaju da kažu o ovoj čudnoj pojavi. – Kao i svaki dan i to jutro sam istim putem poterao ovce na pašu. Na oko tridesetak metara ispred mene, iznenada nestali su ovca i jagnje, kao da ih je zemlja progutala. Kada sam prišao i video ambis koji se otvorio nisam mogao da verujem. Od velike trave se nije videla rupa pa sva sreća da u nju nije još neko upao – kaže meštanin Milosav Mlađenović. Ovca i jagnje su preživeli pad ali spasavanje nije bilo ni malo lako, jer se samo jedan od komšija ovažio da merdevinama siđe dole. Na dvadesetak metara niže od “bezdana” je izvor koji su meštan davno kaptirali i odveli kućama. Oni pretpostavljaju da bi obilne kiše mogle da budu uzrok neobične pojave. – Par dana je na dnu provalije bilo dosta vode ali je i ona nestala, a nije nam jasno ni gde se dela tolika zemlja. Godinama koristim imanje na kome se otvorio bezdan, ali nikada pre nisam primeto ništa neobično – kaže meštanin Dragiša Glavonjić.

IZVORtelegraf/opanak
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here