PROVEREN RECEPT -Ekipa „Zlatne ruke Crnorečja“ i ove godine napravila najbolji ajvar u Zaječaru

0
foto: radiomagnum

U okviru obeležavanja Male Gospojine, slave grada Zaječara, na Trgu oslobodjenja juče je organizovana manifestacija pod nazivom „Izadji mi na teglu“.

U pripremanju najpoznatijeg srpskog specijaliteta nadmetalo se 15 ekipa iz Zaječara i okoline, medju kojima su se našle i ekipe zaječarskih planinara, učenika Ekonomske škole, kao i ekipe raznih udruženja.

Svaka ekipa dobila je 27 do 30 kilograma paprike i sve što je potrebno za pripremu ovog srpskog specijaliteta, a kao i prethodnih godina, i ovoga puta učesnicima su obezbedjeni svi uslovi za takmičenje.

foto:radiomagnum
foto:radiomagnum

Ekipa „Zlatne ruke Crnorečja“ pobednik je kvalifikacionog takmičenja „Izađi mi na teglu“ u Zaječaru. Učesnice su uspele da odbrane prošlogodišnju titulu ajvar majstora i još jednom se plasirale u finale koje će se održati 22. oktobra na Zlatiboru.

„Dokazale smo da definitivno imamo najbolji recept u našem gradu. Uspele smo da odbranimo titulu i da ponovo predstavimo Zaječar u velikom finalu. Za naš uspeh je zaslužna ljubav prema pripremanju hrane i dobar tim koji nećemo menjati. Nadamo se pobedi u velikom finalu“, istakla je Verica Tomić, kapiten pobedničke ekipe.

„Ajvar sam pripremala kao i prošle godine, nema tu nekih tajni. Ispeče se paprika, samelje, dobro se uprži i to je to. Sa koliko ljubavi ga spremite, toliko ste i uspešni“, dodaje Verica.

Recept za vicešampionski ajvar imala je ekipa „Bum poklopčići“ koju su činili učenici Ekonomske škole, dok je treće mesto pripalo ekipi Kulturno umetničnog društva „Nikola Pašić“ iz Zaječara.

Za najbolje ajvar majstore organizatori su pripremili nagrade. Pobednici su osvojili mini elektrik štednjak iz linije MBS Milan Blagojević Smederevo, drugoplasirana ekipa osvojila je posuđe „Metalac“ Gornji Milanovac, dok je ekipi na trećem mestu pripao mali kućni aparat.

„Kao i prošle godine, i ove godine imali smo tu čast da svojim prisustvom uveličamo slavu grada i da provedemo divan dan sa takmičarima i brojnim posetiocima koji su imali prilike da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom i muzičkom programu“, rekla je Ljiljana Vukotić, organizator manifestacije.

Kompletna količina pripremljenog ajvara ostala je na raspolaganju ekipama i mogu ga donirati nekome kome je potrebno.

U okviru manifestacije, na zaječarskom skveru tokom dana organizovan je i zabavno-muzički program za najmladje.

Karavan “Izađi mi na teglu” nastavlja svoju potragu za najboljim receptom za ajvar u Srbiji, a na putu do finala obići će preko 20 gradova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here