Krempite iz rerne pripremaju se na malo drugačiji način od onog uobičajenog. Sastojci su nešto raznovrsniji, ali je ukus zato nepravaziđen!

Sastojci: 2 pudinga od vanile, 500-600 ml mleka, 400 g nemasnog sira ili maskarponea, 5 kašika šećera, 5 jaja, šoljica šećera, šoljica ulja, šoljica mleka, vanilin šećer, 500 g brašna, prašak za pecivo.

Priprema: Skuvajte puding po upustvu sa kesice, zatim u gotov puding dodajte sir, izmešajte, pa dodajte 5 kašika šećera. Gotov fil stavite u frižider na 20 minuta da se stegne dok pripremate testo.
Umutite jaja pa postepeno dodajte šećer, ulje i šoljicu mleka dok ne dobijete kompaktnu smesu. Možete dodati 1 vanilin šećer po ukusu. Kada je smesa gotova, polako dodajte brašno koje ste pomešali sa praškom za pecivo i mutite. Gotovu smesu izručite u margarinom podmazan pleh i poravnajte. Fil sa pudingom sipajte u jednokratnu fišek kesicu i istiskajte u paralelnim trakama (i horizontalno i vertikalno) preko podloge koju ste stavili u pleh.

 Pecite u rerni oko 35 minuta, prvo na 200 stepeni, pa smanjite temperaturu na 150. Ohlađen kolač pospite šećerom u prahu i secite.
PODELI

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here