Po prvi put u Timočkoj krajini roditelji tokom leta mogu poslati decu, uzrasta od 7 do 17 godina, u pravi kamp, sličan onima koje smo do sada gledali samo na filmu. Neka deca iz našeg kraja su već bila u ovom kampu, ali sada je prvi put da se organizuje putovanje baš iz Timočke krajine.

Prelepa plaža kampa

U organizaciji Asocijacije za razvoj turizma, ekologije i poljoprivrede opštine Kladovo, ili skraćeno Art’epok, deca iz cele Timočke krajine mogu uživati u letnjem kampu SKOURAS u Grčkoj.

Uživanje u aktivnostima na vodi 

Jedinstvenost ovog kampa, koji se proteže na 200.000 kvadrata, koji je zatvorenog tipa i ima svoje obezbeđenje, u kome ima 2.700 ležajeva, i gde dolaze deca iz celog sveta, govori nam Irena Marić, zvanični predstavnik kampa jezičkog programa za Srbiju.

Deca su 24 sata pod budnim okom obezbeđenja

-Deca u SKOURAS-u jednostvano uživaju uz celodnevne aktivnosti, a svakog trena su pod budnim okom odraslih. Autobus za Timočku krajinu kreće 11.jula, a povratak je 20.jula. Autobus kreće iz Kladova, i usput, u svim mestima Krajine, staje radi prijema ostalih putnika. Na 15-oro dece  kreće po jedan prosvetni radnik. Deca su smeštena po polu i uzrastu u bungalovima koji imaju od 8 do 10 ležajeva i kupatilo, a u svakom bungalovu spava i odrasla osoba.  Deca imaju po četiri obroka dnevno, a mogu uzeti koliko porcija žele – kaže Marićka.

Jedan od sportova u kampu

SKOURAS KAMP je najbolji sportski kamp u Grčkoj. Nalazi se u borovoj šumi, par minuta laganog hoda do plaže. Sportski kompleks je ograđen i ima sopstveno obezbeđenje.  Gosti kampa su deca iz cele Evrope. U Skouras Kampu deca  imaju na raspolaganju preko 30 sportskih disciplina.
Sport po želji
Kamp sadrži biblioteku, amfiteatar (1.500 mesta), kompjuterski centar , tramboline, mini golf, šah, tu su konji za jahanje, stoni tenis, aerobik, sala za ples i dance, kreativna radionica, 2 velika i 1 mali bazen, 8 košarkaskih terena, 4 odbojkaška terena, 2 terena za beachvolley, 2 teniska terena,  delove za ekstremne sportove, 2 rukometna terena, fudbalski teren i 2 mala fudbalska sa veštačkom travom, 2 terena za fudbal na pesku, poligon sa preprekama, streljaštvo i streličarstvo, tramboline, parkour,  atletska staza, tae kwon, crossfit,,šah, badminton,aktivnosti na plaži, kanue…  
Takmičenje nije na odmet
-Od momenta ulaska u autobus, pa do silaska u povratku, deca su zdravstveno osigurana. U kampu se nalazi mini bolnica koja radi 24 sata, a u slučaju veće povrede tu je medicinsko vozilo koje dete, zajedno sa svojim nastavnikom i medicinskom pratnjom, vozi do solunske bolnice gde mu se ukazuje pomoć – kaže Irena Marić.
Za mlađe, naravno, igranje
Deca svakodnevno imaju nastavu engleskog jezika koja više podseća na radionicu. Na povratku, dobija se Sertifikat o završenoj letnjoj školi.
Osmišljen im je svaki dan koji je pun aktivnosti. Uveče, tu je bioskop, logorska vatra, igre u pesku…
Deca na originalan način upoznaju kulture drugih naroda
SVE O KAMPU SKOURAS možete pogledati na sajt http://www.skourascamp.com/en
Malo i plešemo…
Informacije o putovanju za decu Timočke krajine, kao i bliža uputstva o kampu, možete dobiti na telefone:
065/48 00 000 063/28 33 313.
Malo baleta, malo ritmičke gimnastike
Cena je 320 evra,a može se platiti i u ratama.
Učimo ronjenje…
foto:skourascamp.com/en/entertainment-photos

1 KOMENTAR

  1. Deca iz Kladova u kampu su boravila 2017. i 2018. godine, tako da ovog leta to neće biti prvi put. Zašto neki stalno smatraju da sve počinje od njih, čudno zar ne?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here