Radionica „Dobra uprava u službi gradjana“ u Zaječaru

0
foto: radiomagnum

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave organizuje medijske radionice u nekoliko gradove Srbije kako bi proces primene Zakona o opštem upravnom postupku bio što efikasniji, ekonomičniji i u interesu svih građana.

Radionica „Dobra uprava u službi gradjana“ u Zaječaru biće održana u četvrtak, 21. juna, a poziv je upućen medijima iz Zaječarskog, Borskog, Braničevskog, Nišavskog i Pirotskog okruga.

Cilj radionice je upoznavanje predstavnika medija sa odredbama ovog zakona, koji po prvi put uvodi veoma značajna unapređenja rada javne uprave sa ciljem povećanja efikasnosti i poboljšanja kvaliteta usluga koje se pružaju građanima. Predstavnici medija će se tokom radionice upoznati sa novim obavezama lokalnih samouprava, kao i pravima građana koja su definisana novim odredbama zakona.
Na radionici će biti reči i o modalitetima medijske podrške u procesu praćenja primene ZUP-a i redovnom informisanju građana o svim novinama koje donosi ovaj zakon, a koji treba značajno da unapredi dobru upravu u Srbiji.
Radionicu će voditi savetnici u Kabinetu ministra državne uprave i lokalne samouprave i potpredsednika Vlade Srbije, Divna Vidaković i Milan Josimov.

Skup će početi u 11 sati, u Skupštinskoj sali u zaječarskoj Gradskoj upravi, kada će biti predstavljen Zakon o opštem upravnom postupku, nakon čega će uslediti pitanja i diskusija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here