Radoš savić, prvak sveta u karateu

TAKMIČIO SE, PUKAO MU MIŠIĆ, ON NASTAVIO TAKMIČENJE UZ REČI  “RATNICI FUDOKANA SE NE PREDAJU“

U nemačkom gradu Štutgart održano je Svetsko prvenstvo u karateu, a Radoš Savić iz Knjaževca postao je zvanični prvak sveta u ovoj discipline. On se takmičio kao reprezentativac ‘’Fudokan Srbije’’, a inače je učitelj kluba borilačkih veština ‘’Egami Centar Svedok’’ u Knjaževcu.

-Na takmičenju su učestvovale 44 zemlje sveta sa 1.950 takmičara. Uspeh našeg reprezentativca je ogroman, naročito što se u toku takmičenja dogodio težak peh – pukao mu je mišić na levoj ruci. To je neopisivo bolno, I svi smo mislili da će Radoš odustati od daljeg takmičenja – kažu njegovi sportski prijatelji.

Nakon lekarske intervencije i saveta lekara reprezentacije da više ne može da nastupa, Radoš je na sopstveni rizik nastavio, rekavši:

-Ratnici Fudokana nikada se ne predaju… Bila je to najveća borba koju sam mogao da imam: morao sam da pobedim bol i da ga sve vreme kontrolišem. pobedivši samog sebe – pobedio sam i protivnike i postao šampion sveta…. Dao sam sebe potpuno, bez imalo rezerve u sebi i popeo na pobedničko postolje, sa ponosom obavijen srpskom zastavom slušajući intoniranje himne Bože pravde…Moram napomenuti da sam bio impresioniran duhom koji je vladao u Fudokan Reprezentaciji Srbije dok se navijalo i pevala himna Srbije.“

 

 

 

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here