POVODOM informacija o sve izvesnijoj, skoroj smeni predsednika Opštine u Kladovu Radisava Čučulanovića (SNS), sve su učestalije i spekulacije o tome da bi on mogao da predupredi takav ishod i sam podnese ostavku.

U međuvremenu, po političkim kuloarima u Kladovu se već licitira imenima njegovih mogućih naslednika. Kao potencijalni kandidati za novog čelnika ovdašnje lokalne samouprave se najčešće spominju dr Dragan Budujkić koji je već obavljao tu dužnost, te Milisav Ratopekić, Zorica Ćeha i Milena Velišić – svi naprednjaci.

Izvršni odbor SNS je, podsetimo, nedavno usvojio Čučulanovićevu ostavku na mesto predsednika kladovskih naprednjaka. s obzirom na to da je on takav čin obrazložio zdravstvenim razlozima, odmah se postavilo i pitanje njegovog ostanka ne mestu predsednika Opštine u Kladovu.

Brzo se ispostavilo i da postoje neke druge veze, pa se – s obzirom na to da je jedan deo lokalnih naprednjaka i dalje privržen Čučulanoviću – otvara i mogućnost pravljenja lokalne koalicije sa Socijalističkom partijom Srbije koja, kako se nezvanično saznaje, pri takvom razvoju događaja očekuje mesto predsednika Skupštine opštine.

VLAST

U Kladovu je trenutno na vlasti koalicija SNS-SDPS i PUPS, koja ima većinu od 17 odbornika, a u opoziciji je sedmoro socijalista, te po dva predstavnika DS i SDS.

1 KOMENTAR

  1. Priča o kolaliciji sa socijalistime je nemoguća misiji ili njihov sanak pusti jer oni poturaju te priče šta znajui mogu pokazali su…. dosta nam je praznih priča.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here