RECEPT DANA: Tradicionalni mađarski paprikaš

0
foto: wikipedia
Sastojci- 120 g luka

– čen belog luka

– ljuta papričica

– 200 g paprike

– 150 g zelene boranije

– 300 g paradajza

– 800 g svinjskog filea

– 3 kašike ulja

– 2 kašike paradajz-pirea

– 500 ml bujona

– 1/4 kašičice aleve paprike

PRIPREMA1. Iseckajte papričicu, crni i beli luk. Paprike očistite i isecite na prutiće. Isecite boraniju na komade i blanširajte 4-5 minuta. Prelijte paradajz vrelom vodom, oljuštite ga i isecite na kockice.
2. Meso isecite na krupnije kocke i propržite na ulju. Dodajte crni luk, beli luk i papričicu. Propržite malo, dodajte paradajz-pire i pržite još dva minuta. Sipajte bujon i ostavite da jelo malo kuva. Posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom, pa sve zajedno krčkajte 35 minuta. Dodajte papriku, boraniju i paradajz, pa krčkajte deset minuta. Posolite, pobiberite i pospite peršunom.


Savet: Paprikaš možete servirati s testeninom, njokama, palentom, krompir-pireom ili ga jesti sa svežim domaćim hlebom.


 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here